Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κατάμεστος από κόσμο ο ναός του Αγίου Ανδρέα στην προχθεσινή συναυλία του Αρσακείου σχολείου της Πάτρας

Κατάμεστος από κόσμο ο ναός του Αγίου Αν...

Την γενική επιμέλεια της μουσικής εορταστικής εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Σπύρος Σκιαδαρέσης με τη συνεργασία των κ.κ.Σουβαλιώτη και Λυμπεροπούλου

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και μετά την εξαιρετική επιτυχία των αντιστοίχων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι και πρόπερσι, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργάνωσαν και φέτος μία μεγάλη συναυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Η επιτυχία της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την προχθεσινή Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στις 8 το βράδυ στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, ήταν πραγματικά μεγάλη.

Ο ναός όπου μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, ήταν κατάμεστος από κόσμο που απόλαυσε μία ξεχωριστή γιορτινή μουσική Χριστουγεννιάτικη βραδιά.

Επίσης παρών ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα για περίπου δέκα λεπτά.

Στο πρώτο μέρος τής συναυλίας η Χορωδία τού Δημοτικού (Ε΄ και Στ΄ τάξεων) υπό τη διεύθυνση τής Καθηγήτριας Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη, παρουσίασε τα άσματα: «Minuit Chretiens, Χριστός Σωτήρ», σε μουσική Adolphe Adam, και ελληνικούς στίχους Πωλ Μενεστρέλ, και «Angels Carol, Κάλαντα των Αγγέλων», σε μουσική John Rutter και ελληνικούς στίχους Πέπης Σουβαλιώτη. Σολίστ ήταν η Χρυσούλα Θεοδοσοπούλου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Χορωδία τού Γυμνασίου και τού Λυκείου του Αρσακείου Πατρών, που αποτελείται από 125 μαθητές και μαθήτριες, υπό τη διεύθυνση τού Θεολόγου – Μουσικού Σπύρου Σκιαδαρέση απέδωσε βυζαντινούς ύμνους από τον επίκαιρο εορταστικό κύκλο της Γέννησης, τής Περιτομής, τής Υπαπαντής και τής Βάπτισης τού Θεανθρώπου. Το μουσικό μέρος διανθίστηκε με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα των Εορτών.

Στο τρίτο μέρος τής συναυλίας η Χορωδία όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (αποτελούμενη από 200 μαθητές και μαθήτριες), υπό τη διεύθυνση τής Καθηγήτριας Μουσικής Λάρας Λυμπεροπούλου ερμήνευσε παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, από τα Επτάνησα. Η συγκεκριμένη γεωγραφική επιλογή έγινε με αφορμή το γεγονός ότι το νέο έτος 2014 συμπληρώνονται 150 έτη από την Ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα.

Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως (διδασκαλία των ύμνων και διεύθυνση τής Χορωδίας) που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό, είχε ο Θεολόγος – Μουσικός Σπύρος Σκιαδαρέσης, με τη συνεργασία των Καθηγητριών Μουσικής Πέπης Σουβαλιώτη και Λάρας Λυμπεροπούλου.

Τον σχεδιασμό των εντύπων (με λεπτομέρειες από τον μωσαϊκό διάκοσμο τού δαπέδου τού νέου Ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών) είχε αναλάβει η Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Λέλα Στασινοπούλου και την επιμέλεια των ισοκρατημάτων ο Φιλόλογος Στέφανος Σκαρπέλλος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture