Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ταινία «Ραγισμένα Όνειρα - The Broken Circle Breakdown» τιμήθηκε με το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

H ταινία «Ραγισμένα Όνειρα - The Broken ...

Το φιλμ σε σκηνοθεσία Φέλιξ Φον Γκρόνινγκεν θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στις 10 Μαρτίου 2014

Το Βραβείο Λουξ για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο που καθιερώθηκε το 2007 και απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρει το όνομα της μονάδας "lux" για το φως.

Σκοπός του σημαντικού αυτού βραβείου είναι να φωτίσει την κοινή γνώμη στο θέμα της ένταξης στην Ευρώπη και να καταστήσει πιο εύκολη τη διάδοση των ευρωπαϊκών ταινιών εντός της Ευρωπαικής Ένωσης.

Το φετινό βραβείο δόθηκε στην ταινία «Ραγισμένα Όνειρα - Broken Circle Breakdown» του Φέλιξ Bαν Γκρένινγκεν, από το Βέλγιο, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που έρχεται αντιμέτωπο με την σοβαρή ασθένεια της κόρης του. Αυτά που βιώνουν θα καταφέρουν να τους ενώσουν ή να τους χωρίσουν;

Ο σκηνοθέτης παρέλαβε το βραβείο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευροκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ευχαρίστησε τους Ευρωβουλευτές, χαρακτηρίζοντας το βραβείο ως μία «σημαντική πρωτοβουλία».

Γεμάτη bluegrass μουσική, με ωραία σκηνοθεσία και ένα τρυφερό θέμα, η ταινία κατάφερε να κερδίσει το βραβείο, αφήνοντας πίσω του τον εξαιρετικό «Εγωιστή Γίγαντα» της Κλιό Μπαρνάρντ και το «Μέλι» της Βαλέρια Γκολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ταινία που λαμβάνει το βραβείο ψηφίζουν 785 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχουν παρακολουθήσει όλες τις ταινίες που είναι υποψήφιες για το βραβείο, τρεις τον αριθμό.

Η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του Κοινοβουλίου. Η ταινία που λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων είναι και η νικήτρια.

Το βραβείο δημιουργήθηκε από τη Βελγίδα καλλιτέχνιδα Ζοκλίν Κόστερ που εμπνεύστηκε από έναν συμβολισμό για τον Πύργο της Βαβέλ, σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δείξει την πολυγλωσσία και την πολιτισμική διαφορετικότητα που ενώνονται σε έναν τόπο με έναν στόχο. Η απονομή γίνεται στο Στρασβούργο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώπιον των ευρωβουλευτών και εκπροσώπων άλλων ταινιών που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.

Το φιλμ «Ραγισμένα Όνειρα» προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες της Αθήνας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture