Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά της "Μέριμνας" από το Ι.ΙΕΚ Βέργη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδι...

Για τα Χριστούγεννα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους σχετικά με την αναπηρία, τις ευαισθησίες των ατόμων με νοητική υστέρηση και τις ικανότητές τους. Γι’ αυτό το σκοπό, διοργάνωσε μια ξεχωριστή Ημέρα Γιορτής για τα Χριστούγεννα στο Θεραπευτικό Κέντρο ΜΕΡΙΜΝΑ όπου οι σπουδαστές Μαγειρικής ετοίμασαν εξαιρετικά πιάτα και Χριστουγεννιάτικα γλυκά, οι σπουδαστές Προσχολικής Αγωγής επιμελήθηκαν τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όλων των χώρων του Κέντρου και οι σπουδαστές Γραφιστικής δημιούργησαν  ιδιαίτερες αφίσες για τη Γιορτή.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η σύμπραξη αυτή κινητοποίησε τους μελλοντικούς επαγγελματίες για εθελοντική προσφορά και τους ευαισθητοποίησε και ταυτόχρονα λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά για τους σπουδαστές της «Μέριμνας» που είχαν τη δυνατότητα να συναναστραφούν συνομίληκούς τους και να λειτουργήσουν ομαδικά. Οι σπουδαστές της ΜΕΡΙΜΝΑΣ και του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, διασκέδασαν σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και συμπέραναν ότι τελικά περισσότερα είναι εκείνα που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Κέντρου ΜΕΡΙΜΝΑ κ. Άννα Σπηλιωτακάρα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος ΒΕΡΓΗ κ. Λέτα Βέργη και η Διευθύντρια Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ κ. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα επεκταθεί και σε άλλες δράσεις με στόχο την κινητοποίηση της Πατρινής κοινωνίας για την στήριξη του Κέντρου και τη βιωσιμότητά του. Άλλωστε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος ΒΕΡΓΗ είναι σταθερό και αξιόλογο με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν ότι είναι το Ανθρώπινο Πρόσωπο της Εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View