Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Πάτρα για τις τελικές πρόβες της παράστασης "Μόνος με τον Άμλετ" ο Αιμίλιος Χειλάκης

Στην Πάτρα για τις τελικές πρόβες της πα...

Ήρθε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Στην Πάτρα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί ένας από τους πιο ταλαντούχους και γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος ξανασυνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στην παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την προσεχή Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 21.30 στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, όλους τους χαρακτήρες του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του κορυφαίου Άγγλου δραματουργού William Shakespeare «Άμλετ» σε διασκευή για έναν ηθοποιό, με μοναδικό όπλο την διαχρονική μετάφραση του έργου από τον Γιώργο Χειμωνά.

Η παράσταση μετά την Πάτρα, τον Ιανουάριο του 2014 προγραμματίζεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Εξάλλου πρόκειται για συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Σήμερα η πρόβα του Αιμίλιου Χειλάκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων μετά τις 2 το μεσημέρι.

Η τελευταία φορά που ο Αιμίλιος Χειλάκης δούλεψε με το ΔΗΠΕΘΕ της Αχαικής πρωτεύουσας ήταν την άνοιξη του 2011 επί θητείας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βόγλη. Τότε μαζί με την σύζυγο του, την ηθοποιό Αθηνά Μαξίμου έπαιξαν στο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Κραυγή» σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, στην σκηνή του "Απόλλωνα".

Στο έργο αυτό υποδύονταν δύο αδέλφια που παίζουν μία παράσταση και προσπαθούν να μιλήσουν για τη ζωή τους, να χαρούν για τη ζωή τους, να θυμηθούν ότι θα μπορούσε να είναι χαρούμενο και ευτυχές.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης έχει συνεργαστεί κι άλλες φορές με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως στο έργο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου όπου είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με τους Γεράσιμο Γεννατά και Γωγώ Μπρέμου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, το καλοκαίρι του 2005.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΛΕΤ»

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Μανώλης Δούνιας - Αιμίλιος Χειλάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Κένι Μακλέλλαν

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική - Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Σπανός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λαμπρίνα Καραγιαννίδου

Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής

Δημιουργικό: Kiss My Art Μαρία Παναγιωτωνάκου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture