Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εργαστήριο για τα βασικά βήματα προετοιμασίας μίας ταινίας θα γίνει στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Εργαστήριο για τα βασικά βήματα προετοιμ...

Το διήμερο 5 και 6/12/2013

Τα βασικά βήματα της προετοιμασίας μιας ταινίας είναι το θέμα του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του φετινού 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με υπεύθυνο σκηνοθέτη τον Bernd Sahling (φωτ).

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν φοιτητές και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2013, από τις 16.00-18.30, στο χώρο του ΤΕΙ Πύργου.

Ο Bernd Sahling ήταν πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 15ου Φεστιβάλ και οργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για παιδικές ταινίες στην Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ρωσία, το Τατζικιστάν και τη Νορβηγία.

Στο μεταξύ υπάρχουν ένα εκατομμύριο αληθινοί, αστείοι και θεότρελοι λόγοι για να καταβροχθίζεις τόνους βιβλίων σ' όλη σου τη ζωή δίχως να παίρνεις ούτε γραμμάριο. Το πώς μπορεί να συμβεί αυτό θα το ανακαλύψουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Πύργου, που συμμετέχουν στην σκηνική δράση βασισμένη στο βιβλίο της Francoize Boucher «Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία», από την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος».

Η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος», σε συνεργασία με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, παρουσιάζει την σκηνική αυτή δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο 1ο  και το 4ο Δημοτικό Σχολείο και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο 3ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Ο σχεδιασμός και η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Πίτσικα με την υποστήριξη της Χριστίνας Ανδρικοπούλου και σε ρόλους ερμηνείας οι Χριστίνα Ανδρικοπούλου, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Γιώργος Μενεγάκης και Δημήτρης Καρατζάς.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας θα διαρκέσει έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2013 ενώ φέτος οι δράσεις και προβολές του έχουν απλωθεί και σε πολλές άλλες περιοχές, ανάμεσα τους και η Πάτρα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture