Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χθες στην Αθήνα δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Μικρά Αγγλία"

Χθες στην Αθήνα δόθηκε η επίσημη πρεμιέρ...

Το φιλμ από τις 5 Δεκεμβρίου 2013 θα αρχίσει να προβάλλεται και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα

Έτοιμη να «σαλπάρει» στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες είναι η νέα ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» που έχει βασιστεί στο βραβευμένο μυθιστόρημα της συζύγου του σκηνοθέτη, Ιωάννας Καρυστιάνη.

Το φιλμ, η επίσημη πρεμιέρα του οποίου δόθηκε χθες Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 το βράδυ στο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου, στην Αθήνα, αναμένεται να βγει και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα (σε 3 μάλιστα αίθουσες) αυτή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 ταυτόχρονα με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Αθηνόραμα», η «Μικρά Αγγλία» που είναι η 12η κατά σειρά κινηματογραφική ταινία του 73χρονου σήμερα Παντελή Βούλγαρη, έχει προγραμματιστεί να βγει σε 110 αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι η αμέσως προηγούμενη ταινία του εκλεκτού σκηνοθέτη ήταν η πολιτικοκοινωνική ταινία «Ψυχή Βαθιά» πριν από 4 χρόνια που αφορούσε την περίοδο του Εμφυλίου πολέμου και είχε γυριστεί στα βουνά της Πίνδου (έναν ξεχωριστό ρόλο είχε ερμηνεύσει συγκλονιστικά ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος) ενώ το 2004 ο Παντελής Βούλγαρης είχε γυρίσει σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη και με παραγωγό τον Μάρτιν Σκορσέζε τις συγκινητικές «Νύφες» που είχαν κάνει και ρεκόρ εισιτηρίων.

Την χθεσινή βραδιά της επίσημης πρεμιέρας στο Παλλάς ο Παντελής Βούλγαρης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σ' αυτή την αίθουσα έχω μάθει σινεμά όταν ακόμη λειτουργούσε σαν κινηματογράφος. Κάθε χαμόγελο, κάθε σκέψη, κάθε λέξη, κάποια στιγμή ολοκληρώνεται, μπαίνει σε μαγικά μεταλλικά κουτιά κι από κει όλα όσα ελπίζουμε να δούμε, προβάλλονται στη μαγική οθόνη. Αισθάνομαι αμήχανα απόψε όπως και σε κάθε πρεμιέρα, αφού κάθε φορά που μια ταινία φεύγει από τον δημιουργό, ανήκει πλέον στους θεατές».

Πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, η μόλις 25χρονη Κατερίνα Πολέμη συνθέτρια της μουσικής του φιλμ, τραγούδησε παίζοντας κιθάρα ένα από τα καθηλωτικά κομμάτια που έχει γράψει για να «ντύσουν» τα πλάνα του Βούλγαρη, αποδεικνύοντας το ταλέντο της.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα, νωρίτερα, στην είσοδο του Παλλάς, ο σκηνοθέτης υποδεχόταν τους προσκεκλημένους μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας διανομής Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου.

Η κυρία Σουγανίδου τόνισε ότι «η ταινία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι καλοτάξιδη εντός κι εκτός Ελλάδος». Παρότι το κρύο ήταν τσουχτερό χθες το βράδυ και ο αέρας πολύ δυνατός, αυτό δεν πτόησε, αλλά μάλλον θύμισε σε πολλούς την ατμόσφαιρα της «Μικράς Αγγλίας», που είναι εξάλλου γυρισμένη σε ένα νησί που φλερτάρει ασύστολα με τη δύναμη του ανέμου, την πανέμορφη Αιγαιοπελαγίτικη Άνδρο.

Εκτός από το καστ των βασικών πρωταγωνιστών που κατέφθασε μαζί στην πρεμιέρα (Σοφία Κόκκαλη, Μάξιμος Μουμούρης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Πηνελόπη Τσιλίκα και Ανδρέας Κωνσταντίνου ο οποίος μάλιστα έκανε αίσθηση με τα κούρεμα-μοϊκάνα που δεν θύμιζε σε τίποτα το σοβαρό χτένισμα εποχής που έχει στην ταινία), την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος, Γιάννης Σμαραγδής, Όλγα Μαλέα, Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Τάσος Μπουλμέτης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Ξένια Καλογεροπούλου, Βίκυ Βολιώτη, Ζέτα Δούκα, οι σκηνογράφοι Εύα Νάθενα και Διονύσης Φωτόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Άγγελος Δεληβοριάς, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Έλλη Πασπαλά, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν 2 μήνες ενώ είχε προηγηθεί 7μηνη προετοιμασία, ενώ το φόντο του φιλμ αποτελούν 17 χωριά της Άνδρου. Οι κάτοικοι του νησιού ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και βοήθησαν πολύ τον Παντελή Βούλγαρη και τους τεχνικούς. Οι κομπάρσοι που εμφανίζονται στην «Μικρά Αγγλία» ξεπερνούν τους 750.

Τον νεαρό ταλαντούχο ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου που υποδύεται τον ρόλο κλειδί του υποπλοίαρχου Σπύρου Μαλταμπέ, ο οποίος αποτελεί το αντικείμενο του πόθου της Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) αλλά τελικά παντρεύεται την μικρότερη της αδελφή, τον είδε και τον επέλεξε ο Παντελής Βούλγαρης στην ταινία του Πατρινού σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη «Παράδεισος» που είχε θέμα το Πατρινό καρναβάλι. Ο Μάξιμος Μουμούρης που είχε παλιότερα παίξει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας υποδύεται τον καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη.

Το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη είχε πρωτοκυκλοφορήσει πριν από 16 χρόνια και έχει ήδη μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.

Στην ταινία "Μικρά Αγγλία" παίζει ακόμα η Ειρήνη Ιγγλέση, η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και ο Αιτωλοακαρνάνας ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture