Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η συμπαθής Πατρινή ηθοποιός και λυρική τραγουδίστρια Χαρά Κεφαλά συμμετέχει στην παράσταση "Θα σε πάρω να φύγουμε" στο Badminton

Η συμπαθής Πατρινή ηθοποιός και λυρική τ...

Η παράσταση - υπερθέαμα επιστρέφει στη σκηνή από τις 20 Νοεμβρίου 2013

Mετά την τεράστια επιτυχία και τους 60.000 θεατές που την έχουν δει ως τώρα, η κεφάτη όσο και νοσταλγική μουσικοχορευτική παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» που επιτελεί ένα αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, επιστρέφει, μετά από απαίτηση του κοινού, για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Οι νέες παραστάσεις ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου 2013 ενώ στη διανομή την Ελισάβετ Μουτάφη αντικαθιστά η Πατρινή στην καταγωγή ηθοποιός και λυρική ερμηνεύτρια Χαρά Κεφαλά, η οποία μεγάλωσε στην γειτονιά της πλατείας Μαρούδα.

To μουσικοχορευτικό υπερθέαμα «Θα σε πάρω να φύγουμε» αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης.

Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. H «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ έναν δεξιό, αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές – η «dream team» του ελληνικού μουσικού θεάτρου - ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού.

Στο ρόλο της «Κυρίας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος βραβεύτηκε για το ρόλο αυτό από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Μίνως Θεοχάρης. Στο ρόλο του κομπέρ εμφανίζεται ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τα κείμενα και οι νέοι στίχοι είναι του Άγγελου Πυριόχου, ενώ για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος διευθύνει και την Ορχήστρα, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες στην ιστορία του είδους. Το εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον υπογράφει η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον σχεδιάζει πάνω από 300, αντιπροσωπευτικά της εποχής, λαμπερά κοστούμια.

*Να σημειωθεί ότι 4 ήταν οι διακρίσεις και για την πιο feelgood παράσταση της προηγούμενης σεζόν, όπως χαρακτηρίστηκε, στην χθεσινή απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», για το 2013. Συγκεκριμένα η παράσταση κέρδισε το 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης ενώ ο Αντώνης Λουδάρος στο ρόλο της εκκεντρικής και sui generis κυρίας Επιθεώρησης απέσπασε το 2ο βραβείο αντρικής ερμηνείας.

Η Εύα Νάθενα τιμήθηκε με το 1ο βραβείο ενδυματολογίας. Καθένα από τα κοστούμια της, είναι σχεδιασμένο με γνώση, τέχνη και φαντασία, σε μια απαράμιλλη ενδυματολογική πρόταση. Ασπρόμαυρα στην αρχή, κιτρινισμένα στη συνέχεια, τεχνικολόρ και κρεμεζί στα ’60s, τα κοστούμια της «συνομιλούσαν» άψογα με τα λιτά πλην όμως πολύ εντυπωσιακά σκηνικά της που τιμήθηκαν με το 2ο βραβείο σκηνογραφίας.

Οι νέες παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και την 1η Δεκεμβρίου 2013 και τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 7 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture