Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός μουσικός Σταύρος Γασπαράτος κέρδισε χθες το 3ο Βραβείο καλύτερης σύνθεσης για την παράσταση "Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων"

Ο Πατρινός μουσικός Σταύρος Γασπαράτος κ...

Η τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων του περιοδικού Αθηνόραμα που ψηφίζουν οι αναγνώστες, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα

Απονεμήθηκαν χθες Τρίτη 12/11/2013 το βράδυ τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα.

Από τους Πατρινούς καλλιτέχνες που ήταν υποψήφιοι, ανάμεσα τους και ο σώουμαν Τάκης Ζαχαράτος, αυτός που κατάφερε να διακριθεί και να φύγει με βραβείο ήταν ο συνθέτης και πρώην μέλος της μπάντας Γύρω Γύρω Σταύρος Γασπαράτος.

Ο ταλαντούχος Σταύρος Γασπαράτος που ασχολείται πλέον εκτενώς με την μουσική σύνθεση και επένδυση θεατρικών παραστάσεων αλλά και κινηματογραφικών ταινιών, τιμήθηκε με το 3ο βραβείο καλύτερης σύνθεσης για την παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» με τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Το 1ο βραβείο καλύτερης σύνθεσης πήγε στην Κατερίνα Πολέμη για την «Ευρυδίκη» και το 2ο Βραβείο στον Άγγελο Τριανταφύλλου για την «Γκόλφω» του Εθνικού θεάτρου.

Τέσσερα βραβεία απέσπασε μία παράσταση που λογιζόταν ως το απόλυτο outsider της προηγούμενης σεζόν, το οποίο συνεχίζεται και φέτος στο Θέατρο Πορεία, το παράξενο σύγχρονο έργο, η «Ευρυδίκη» της Σάρα Ρουλ, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου (3ο βραβείο σκηνοθεσίας). Πρόκειται για μια παράσταση μεγάλης συναισθηματικής ισχύος, ένα νεο-εξπρεσιονιστικό καμπαρέ μαγικής ατμόσφαιρας (στο οποίο συνδράμουν οι απόκοσμες φωτοσκιάσεις του Αλέκου Αναστασίου - 2ο βραβείο φωτισμού) και ένα μουσικο-θεατρικό θέαμα πλημμυρισμένο από τις εξαίσιες μουσικές (από μπόσα νόβα μέχρι νεοκυματικές μπαλάντες) της νέας συνθέτριας Κατερίνας Πολέμη.

Η εξαιρετική ηθοποιός Κόρα Καρβούνη που το περασμένο καλοκαίρι υποδύθηκε την Θεά Αθηνά στις «Τρωάδες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, ερμηνεύει μιαν «άλλη» Ευρυδίκη που κατεβαίνει οικειοθελώς στον Άδη, εγκαταλείποντας τον Ορφέα, για να βρει τον νεκρό πατέρα της και πετυχαίνει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ένα tour de force μοναδικής δυναμικής, κερδίζοντας το 3ο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το 2013 (εξ ημισείας με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη).

Η τελετή έγινε στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα βραβεία που απονέμει το περιοδικό «Αθηνόραμα», αποτελεί ένα θεσμό που έχει φτάσει πλέον τα 15 χρόνια.  Ήταν μια πραγματική γιορτή του θεάτρου, με παρόντα όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης να απολαμβάνει μια βραδιά λάμψης, επευφημώντας τους νικητές, διασκεδάζοντας με την παράσταση που συνόδευε την τελετή αλλά και χαλαρώνοντας μέχρι αργά τη νύχτα στο κοκτέιλ πάρτι που ακολούθησε.

Μεγάλη νικήτρια των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού αναδείχθηκε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τον Ακύλλα Καραζήση. Η παράσταση αυτή συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία. Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα πάνω σε κείμενα του διευθυντή σύνταξης του «α» Θύμιου Νικολόπουλου, παρουσίασε ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Πάνος Βλάχος, κερδίζοντας αβίαστα το χειροκρότημα στο ρόλο ενός κάπως αποπροσανατολισμένου δημοσιογράφου που αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρωτότυπης και άκρως σουρεαλιστικής δημοσκόπησης που σκοπό έχει να «ανατρέψει συθέμελα το θεατρικό σκηνικό της χώρας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών γενικότερα. Ανάμεσά τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Σωτήρης Χατζάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Κώστας Μουρσελάς, η Πέμυ Ζούνη, ο Μιχάλης Αδάμ του Badminton με τη Μαρινέλλα, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Δημήτρης Πιατάς, η Άννα Βαγενά, ο Γιάννης Βόγλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Φάνης Κιρκινέζος του θεατρικού οργανισμού Ακροπόλ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Κώστας Μπιτζάνης της Τεχνόπολης, ο Γιώργος Μοσχίδης, η Ιωάννα Παππά, η Κόρα Καρβούνη, η Στεφανία Γουλιώτη, κ.α.

Τα βραβεία (φιλοτεχνημένα από τη Μαρία Ζιάκα) απένειμαν ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνας Μιχαηλίδης, ο εικαστικός Poka Yio, o σκηνοθέτης της ταινίας «Miss Violence» Αλέξανδρος Αβρανάς, ο business executive manager coffees της Nestlle Ηλίας Παπαδόπουλος, ο διευθυντής marketing της εταιρείας Β.Σ. Καρούλιας Δώρης Τσολακίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas Ιωάννης Καλλίγερος και ο διευθυντής νέων μέσων του «Αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με τρεις από τους αναγνώστες του «α» που έλαβαν μέρος στην περσινή Θεατρομανία.

Αναλυτικά τα Βραβεία είναι τα ακόλουθα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

1o Βραβείο «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο «Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ»

3ο Βραβείο «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

1o Βραβείο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ - «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ - «ΓΚΟΛΦΩ»

3ο Βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

1o Βραβείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - «ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ»

2ο Βραβείο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ - «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

3ο Βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ - «LA NONNA»

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

1o Βραβείο ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ - «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ - «Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ»

3ο Βραβείο ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ - «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ» / ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ - «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1o Βραβείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΚΑΝΑ - «ΕΦΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΑ»

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ

1o Βραβείο ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - «ΓΚΟΛΦΩ»

2ο Βραβείο ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ - «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

3ο Βραβείο Γ. ΓΑΒΑΛΑΣ - Γ.ΜΟΥΡΙΚΗΣ - «CHICAGO»

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

1o Βραβείο ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ - «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

2ο Βραβείο ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΜΗ - «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

3ο Βραβείο ΝΤΕΝΗ ΒΑΧΛΙΩΤΗ - «CHICAGO»

ΦΩΤΙΣΤΕΣ

1o Βραβείο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

3ο Βραβείο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - «ΓΚΟΛΦΩ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture