Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επένδυση-«μαμούθ» της Pepsi στην Ινδία

Επένδυση-«μαμούθ» της Pepsi στην Ινδία

Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές της PepsiCo

Η PepsiCo, ο αμερικανικός κολοσσός τροφίμων και ποτών που βρίσκεται πίσω από την Pepsi-Cola, τα πατατάκια Walkers και την Tropicana, είναι έτοιμη να επενδύσει 5,5 δισ. δολάρια στην Ινδία από το 2020 και μετά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων που πουλά στη χώρα, και να αυξήσει την παραγωγή της και την ικανότητά διανομής.

Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές της PepsiCo και η διευθύνων σύμβουλος Indra Nooyi, δήλωσε: «Η Ινδία είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες. Η PepsiCo, η οποία έχει καθαρά έσοδα άνω των 65 δισ. δολαρίων, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη, με επενδύσεις στην πώληση και την υλοποίηση των έργων υποδομής, αλλά και την επέκταση της συνεργασίας του προγράμματος σε ολόκληρη τη χώρα». 

Η εταιρεία, η οποία κατέχει επίσης τα Quaker και τα Frito-Lay, εκτιμά ότι η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις υπάρχουσες 200.000 που υφίστανται από την πρώτη επένδυση της εταιρείας στη χώρα, το 1990.

"Έχουμε δημιουργήσει μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση στην Ινδία και πιστεύουμε ότι έχουμε προσεγγίσει μόνο την επιφάνεια των μακροπρόθεσμων ευκαιριών ανάπτυξης που υπάρχουν για την PepsiCo και τους εταίρους μας στη χώρα" δήλωσε η γεννημένη στην Ινδία, Nooyi. 

Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις, για να δυναμώσει τη θέση της χώρας στον ανταγωνισμό, προκαλώντας εν μέρει την αντίθεση της κοινής γνώμης.

Η Marks and Spencer άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημα της στη Βομβάη, σήμερα, ενώ η Unilever έχει πει ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στη Hindustan Unilever από 52% σε ποσοστό έως και 75%.

Ο ετήσιος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας έχει επιβραδυνθεί σε περίπου 5%, το χαμηλότερο ποσοστό της τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά