Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν που κατάγεται από το Διακοπτό, θα έρθει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν που κατάγετα...

Η ταινία του "Nebraska" θα είναι η ταινία λήξης στις 9 Νοεμβρίου 2013

Την αυλαία του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης θα κλείσει όπως ανακοινώθηκε ως ταινία λήξης, η πολυαναμενόμενη καινούρια ταινία «Nebraska» του Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν (Παπαδόπουλος) Alexander Payne, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, παρουσία του ιδίου του Πέιν που όπως έχουμε ξαναγράψει, κατάγεται από το Διακοπτό της Αιγιάλειας.

Η ταινία -ένας ασπρόμαυρος φόρος τιμής στη γενέτειρα του Πέιν, τη Νεμπράσκα- είναι ένα βαθιά ανθρώπινο road movie που εστιάζει στη γλυκόπικρη σχέση ενός πατέρα με το γιο του, οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί για να εισπράξουν τα κέρδη ενός αμφιβόλου γνησιότητας λαχείου.

Στο ρόλο του πατέρα συναντάμε τον 77χρονο παλαίμαχο ηθοποιό Μπρους Ντερν, σε μια έξοχη ερμηνεία που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ των Κανών ενώ συμπρωταγωνιστεί και ο Γουίλ Φόρτε.

Η ταινία αποτυπώνει εικόνες μιας άγνωστης Αμερικής, αναμνήσεις και αλήθειες, μέσα από τη συναισθηματικά φορτισμένη προσωπική διαδρομή του κεντρικού ήρωα.

Η ασπρόμαυρη ταινία άφησε καλές εντυπώσεις και στο 51ο Φεστιβάλ της Ν. Υόρκης στις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου 2013 ενώ στην Ελλάδα απ’ όσο πληροφορηθήκαμε, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω αφού θα κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου 2013 προφανώς για να αξιοποιήσει πιθανές υποψηφιότητες σε Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ.

Ο 52χρονος κινηματογραφικός δημιουργός που έχει τιμηθεί με Όσκαρ σεναρίου, έχει ξαναέρθει στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον άλλες 2 φορές, με τις ταινίες του «Πλαγίως» και «Οι Απόγονοι».

Στο μεταξύ εκτός του Πέιν και του Τζιμ Τζάρμους, στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2013, θα υπάρξει και άλλη μία σημαντική επώνυμη παρουσία. Θα έρθει η Ιταλίδα αλλά και με Ελληνικές ρίζες γοητευτική ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο για να παρουσιάσει τη νέα ταινία της με τίτλο « Μέλι/Honey» (Ιταλία, Γαλλία), η οποία είναι υποψήφια φέτος για το βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture