Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή - αφιέρωμα στον Πατρινό dj και μουσικό παραγωγό Γιάννη Αδαλόπουλο με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατο του

Προβολή - αφιέρωμα στον Πατρινό dj και μ...

Στο Λιθογραφείον της Πάτρας θα παιχθεί αυτήν την Παρασκευή 25/10 το συγκινητικό ντοκιμαντέρ "Η Συμφωνική της Κινσάσα" από τον "Γυμνό Οφθαλμό"

Μία ειδική προβολή της ταινίας «Η Συμφωνική της Κινσάσα» των Claus Wischmann και Μartin Baer θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στις 21:30 μμ στο θέατρο Λιθογραφείον, στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων με είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μία ειδική εκδήλωση - προβολή του αριστουργηματικού και συγκινητικού ντοκιμαντέρ «Η Συμφωνική της Κινσάσα» με στόχο όπως αναφέρεται «για δυο, περίπου, ώρες να κρατήσουμε μαζί αναμμένο το κεράκι της μνήμης του φίλου μας Γιάννη Αδαλόπουλου, που για χρόνια ολόκληρα μας ομόρφυνε την ζωή».

Η προβολή διοργανώνεται από την Πατρινή ομάδα σινεφίλ του Νίκου Καββαδία "Γυμνός Οφθαλμός" και το Θέατρο "Λιθογραφείον" με την αποφασιστική υποστήριξη της Φλεξογραφικής Πάτρας, του Goethe-Institut Athen και του Goethe-Zentrum Patras.

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ των Γερμανών σκηνοθετών Claus Wischmann και Μartin Baer, που φωτίζει την σκληρή καθημερινότητα των 200 μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας της Κινσάσα (L’Orchestre Symphonique Kimbangusite), πρωτεύουσα της πολύπαθης και ρημαγμένης από τον εμφύλιο, την φτώχεια και την διαφθορά Δημοκρατίας του Κονγκό. Η Mahen Bonetti, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αφρικανικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York African Film Festival), δικαιολογώντας την απόφασή της ένα ντοκιμαντέρ να "ανοίξει" το Φεστιβάλ του 2011 σημείωσε: "ξεκίνησα να βλέπω την ταινία κατάκοπη στις 3 τα ξημερώματα.

Μόλις τελείωσε την ξαναείδα. Μετά ξέσπασα σε κλάματα, γιατί η "Συμφωνία της Κινσάσα" διηγείται την ζωή ανθρώπων, που ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και τα φοβερά προβλήματα βρίσκουν τρόπο, μέσα από την Ορχήστρα τους, να προσφέρουν χαρά κι ανακούφιση, όχι μόνο στους εαυτούς τους, αλλά και σε ένα ολόκληρο Έθνος". Τα λόγια αυτά της Mahen Bonetti αποτελούν και την καλύτερη εξήγηση, γιατί η "Συμφωνική της Κινσάσα", όχι μόνο "άνοιξε" πέρυσι στις 3 Οκτωβρίου, πάντα στο Θέατρο "Λιθογραφείον", την σειρά προβολών ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο I WANNA BE YOUR DOC, αλλά επιλέγεται να ξαναπροβληθεί ως αφιέρωμα για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του Γιάννη Αδαλόπουλου.

«Λίγες μέρες μετά το ταξίδι του ακριβού μου φίλου στον ουρανό, θέλοντας να συνδυάσω το δικό του πάθος για την μουσική, με το δικό μου πάθος για τις εικόνες (από το 2000 και μετά κυρίως για τα ντοκιμαντέρ) και στην προσπάθειά μου να κρατήσω τη μνήμη του ζωντανή, του έδωσα μιαν υπόσχεση, ότι με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσω να "στήσω" το Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών "Γιάννης Αδαλόπουλος".

Η προβολή της ερχόμενης Παρασκευής είναι το ξεκίνημα και η υπενθύμιση στον εαυτό μου της υπόσχεσης, που έδωσα στον φίλο μου. Εκείνος κρατούσε πάντα τον λόγο του. Η σειρά μου τώρα...»,Διά "Γυμνού Οφθαλμού", πάντα, Νικόλαος Ε. Καββαδίας.

Να θυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατο του Πατρινού dj και μουσικού παραγωγού Γιάννη Αδαλόπουλου, μία θλιβερή είδηση που σκόρπισε θλίψη σε όσους τον αγαπούσαν, τον γνώριζαν και τον θαύμαζαν για τον χαρακτήρα του αλλά και τις εντυπωσιακές μουσικές του γνώσεις.

Ο Γιάννης Αδαλόποπουλος, που είχε ταξιδέψει και στην Λατινική Αμερική, την οποία λάτρευε για την κουλτούρα και μουσική της, είχε αφήσει την καλλιτεχνική του σφραγίδα σε πολλά γνωστά μαγαζιά της Πάτρας  όπως ο Νότος, το Up Town, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture