Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άρχισαν οι δημοσκοπήσεις για τον Δήμο της Πάτρας- Δέκα πρόσωπα που "φλερτάρουν" τη θέση του Δημάρχου- Τι θέλουν οι Πατρινοί

Άρχισαν οι δημοσκοπήσεις για τον Δήμο τη...

Μετρώνται και τα δίδυμα για τον δεύτερο γύρο

Δημοσκόπηση ενόψει Μαϊου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Πάτρα από εταιρεία της Αθήνας με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Τα δέκα ονόματα που μετρώνται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τα εξής:

Γιάννης Δημαράς (Δήμαρχος), Γιώργος Σιγαλός (αντιδήμαρχος), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Κώστας Χριστόπουλος (επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης – δημοτικός σύμβουλος), Νίκος Οικονομόπουλος (πρώην βουλευτής), Αλέξης Σκαρμέας (πρώην αντιδήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος), Ανδρέας Τζουραμάνης (δημοτικός σύμβουλος), Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας), Κώστας Πελετίδης (δημοτικός σύμβουλος) και Χρήστος Πατούχας (δημοτικός σύμβουλος).

Στην δημοσκόπηση δεν μετριούνται μόνο οι θετικές και αρνητικές γνώμες για τους υποψηφίους αλλά και τα «δίδυμα» για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "Κόσμος"  πρώτος στις επιλογές των ψηφοφόρων φέρεται να είναι  είναι  δημοτικός σύμβουλος της Πάτρας με δεύτερο άνθρωπο που έχει επίσης ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC ("Πελοπόννησος") για το Δήμο της Πάτρας  οι Αχαιοί θέλουν δήμαρχο ανεξάρτητο, χωρίς κομματική στήριξη (85%), με εμπειρία στο δημοτικό γίγνεσθαι (85,5%).

Ως προς το κριτήριο της ηλικίας, οι γνώμες των δημοτών διχάζονται. To 41,9% επιθυμεί ο επόμενος δήμαρχος να είναι νέος (μικρότερος των 40 ετών) ενώ το 47,1% να είναι μεγαλύτερος από 40.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 85  %  δεν θέλει ο υποψήφιος να έχει κομματική στήριξη, ή εμπλοκή με τα κόμματα, ενώ το 85,5% δεν θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία η προηγούμενη εμπειρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις