Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται την 1η Νοεμβρίου στην βραδιά έναρξης του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους

Έρχεται την 1η Νοεμβρίου στην βραδιά ένα...

Θα προβληθεί η νέα ταινία του 60χρονου καλλιτέχνη με τίτλο «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Jim Jarmusch, ο άνθρωπος που όρισε τι σημαίνει Αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά, θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την Ελληνική πρεμιέρα της νέας του αξιόλογης ταινίας «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (Only Lovers Left Alive), που θα είναι και η ταινία επίσημης έναρξης του 54ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013.

Στην ταινία, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περασμένο Φεστιβάλ των Κανών τον Μάιο του 2013 (φωτ.), πρωταγωνιστούν οι Tilda Swinton (Io Sono L’ Amore, We Need to Talk About Kevin) και Tom Hiddleston (Thor, Avengers), η Mia Wasikowska και o John Hurt.

Πρόκειται σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Feelgood Entertainment, για μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία- μια ερωτική επιστολή αφιερωμένη στην επί χρόνια σύντροφο του σκηνοθέτη, Sara Driver-  που αναθεωρεί το είδος των ταινιών βαμπίρ, λειτουργώντας ως αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.

Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει και η Ελληνική εταιρία Faliro House, του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου.

Το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιανουαρίου 2014.

Στο τμήμα «Ανοικτοί Ορίζοντες» θα προβληθούν επίσης οι ταινίες, Όταν σε Είδα, (When I Saw You), της Anne Marie Jahir, παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Η ταινία είναι η επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης στα φετινά βραβεία Oscar.

Ένας Πύργος στην Ιταλία (Un Chateau en Italie), της Valeria Bruni Tedesci, επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ Καννών 2013.

Παράδεισος της Ελπίδας (Paradise Hope), η τελευταία ταινία της τριλογίας του Ulrich Seidl, που παρουσιάστηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture