Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Γέμισε ασφυκτικά χθες βράδυ το Πάνθεον της Πάτρας στην πρώτη παράσταση των Ζουγανέλη, Ευείδη και Σκιαδαρέση

Γέμισε ασφυκτικά χθες βράδυ το Πάνθεον τ...

Απόψε και το Σάββατο 28/9 θα δοθούν 4 ακόμη παραστάσεις της "Σεξουαλικής Ζωής του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους"

Ασφυκτικά γέμισε χθες Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ το θέατρο Πάνθεον στην οδό Δημ. Γούναρη στην Πάτρα από θεατές που απόλαυσαν την χιουμοριστική διαδραστική και ιδιαίτερα διασκεδαστική παράσταση «Η Σεξουαλική Ζωή του κυρίου και της Κυρίας Παπαχαραλάμπους» της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Ο... σεξολόγος ήρωας που υποδύεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης ήταν πολύ καλός και έβγαλε αρκετό γέλιο ενώ από τα θετικά στοιχεία της έξυπνης αυτής παράστασης ήταν η συμμετοχή του κοινού.

Για παράδειγμα, σε ένα καθοριστικό σημείο της δράσης, ο σεξολόγος σύμβουλος ήρωας του Γιάννη Ζουγανέλη απευθύνεται στους θεατές και τους ρωτά αν το ζευγάρι που ψυχαναλύεται (στους ρόλους η Τζόις Ευείδη και ο πατρινής καταγωγής ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) πρέπει να κάνουν παιδί για να εισπράξει την απάντηση από την πλειοψηφία των χθεσινών θεατών πώς καλύτερα όχι. Αν η απάντηση ήταν θετική τότε θα διαμορφωνόταν και διαφορετικά η υπόλοιπη πλοκή του έργου.

«Η Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους» παρουσιάζεται στην Πάτρα στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης ανά την Ελλάδα. Σήμερα Παρασκευή 27/9 καθώς και το Σάββατο 28/9 έχουν προγραμματιστεί διπλές παραστάσεις στο Πάνθεον, στις 19.00 και στις 21.30 η βραδινή.

Όσο για τα εισιτήρια να θυμίσουμε ότι κοστίζουν 18 ευρώ, 15 ευρώ και 13 για τους ανέργους.

«Η Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη» ήταν το αρχικό έργο όπου εκτός του Γιάννη Ζουγανέλη στο ρόλο του σεξολόγου Γιάννη Λεονάρδου έπαιζαν η Μαρία Λεκάκη και ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Η επιτυχία αυτής της παράστασης είχε ως αποτέλεσμα το sequel - συνέχεια της sold out κωμωδίας της Δήμητρας Παπαδοπούλου με φετινό ψυχαναλυόμενο ζευγάρι τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την απολαυστική Τζόυς Ευείδη. Μέσα από τη δική τους σχέση, διαμορφώθηκε επί σκηνής μια καινούρια συνθήκη ψυχανάλυσης.

Από τα χαρακτηριστικά σημεία της αστείας παράστασης είναι και η σκηνή όπου ο σεξολόγος ζητά από μία θεατή να του ρίξει ένα χαστούκι στο πρόσωπο αλλά και η συζήτηση περί των προκαταρκτικών κατά την ερωτική πράξη.

Ο κύριος και η κυρία Παπαχαραλάμπους σύμφωνα με το στόρι, περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας (Γιάννης Ζουγανέλης) αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα τους, βάζοντάς τους σε ένα group therapy, στο οποίο... συμμετέχει και το κοινό! Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος επιδιώκει να καθοδηγήσει άπαντες στη σεξουαλική ευτυχία.

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας Δήμητρα Παπαδοπούλου λοιπόν με το ιδιαίτερο ευφυές της χιούμορ, υπογράφει μια ακόμη ρεαλιστική μυθοπλασία με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φθορά αλλά και την προσπάθεια και ανάγκη αναγέννησής τους. Όπως η ίδια εξηγεί, «ενώ το σεξ από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε η πιο φθηνή διασκέδαση, με την κρίση πολλά ζευγάρια πλέον είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν (σ.σ.: τον γιατρό) για να θυμηθούν πώς γίνεται».

*Να προσθέσουμε ότι η μεγάλη κεντρική αίθουσα του Πάνθεον χωράει πάνω από πεντακόσιους θεατές.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture