Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To κοινωνικό ντοκιμαντέρ "Ερείπια" με θέμα τις οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα, θα προβληθεί στον "Μικρό Πρίγκηπα" της Πάτρας

To κοινωνικό ντοκιμαντέρ "Ερείπια&q...

Την Κυριακή 29/9 στις 21.00

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Ελληνικής παραγωγής με τίτλο «Ruins - Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες – Το χρονικό μιας διαπόμπευσης» σε σκηνοθεσία της Ζωής Μαυρουδή θα προβληθεί στην Πάτρα, στον πολιτιστικό χώρο «Μικρός Πρίγκηπας» στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Κανάρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προβολή στην οποία αναμένεται να παραστεί και η ίδια η σκηνοθέτιδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση των θεατών με τη σκηνοθέτιδα και τους συντελεστές. Τα «Ερείπια» που μάλιστα αυτήν την εβδομάδα προβάλλονται στην αίθουσα Μικρόκοσμος στην Λ. Συγγρού στην Αθήνα, είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του ιού HIV στην Ελλάδα.

Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Να αναφέρουμε ότι έχουν ήδη προηγηθεί επίσημες προβολές του ντοκιμαντέρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και στην Ιερισσό. Τα «Ερείπια» είναι μία συμπαραγωγή της IrateGreek, της omnia_tv και του περιοδικού UNFOLLOW.

Αναφορικά με την πρόσφατη προβολή στην Ιερισσό είχε τονιστεί σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι «οι συντελεστές της ταινίας είναι άνθρωποι που είναι δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, ήταν δίπλα μας στο βουνό, ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν το θέμα όταν ακόμα όλοι το αγνοούσαν.

Η συμβολική επιλογή της Ιερισσού από την ίδια τη σκηνοθέτιδα δείχνει τη σημασία αυτού του αγώνα για όλη την Ελλάδα». Για περισσότερες πληροφορίες το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα http://ruins-documentary.com/.

Στην Αθήνα στην αίθουσα Μικρόκοσμος έχουν προγραμματιστεί προβολές του «Ruins» την προσεχή Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 13:00, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 19:00, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 00:00 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 13:00.

Στην προβολή της Πάτρας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture