Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πέρσι Τζάκσον ψάχνει το Χρυσόμαλλο Δέρας στη νέα μυθολογική περιπέτεια που προβάλλεται στην Πάτρα

Ο Πέρσι Τζάκσον ψάχνει το Χρυσόμαλλο Δέρ...

Το φιλμ παίζεται και σε 3d

«O Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων – Percy Jackson, Sea of Monsters», έτσι ονομάζεται η συνέχεια του πρώτου Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής, που προβάλλεται αυτές τις μέρες στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε της Πάτρας τόσο σε απλή μορφή όσο και σε 3d και τα έχει πάει συμπαθητικά από πλευράς εισιτηρίων.

Η ταινία έχει «ελληνικότατο» θέμα που αντλείται από την μοναδική και πολυδιαβασμένη σε όλο τον κόσμο ελληνική μυθολογία. Ο κεντρικός νεαρός ήρωας Πέρσι Τζάκσον είναι «ημίαιμος - ημίθεος» γιος του Θεού Ποσειδώνα και στη νέα ταινία παρέα και με άλλα παρόμοια παιδιά θεών του Ολύμπου θα ψάξουν να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας πριν πέσει στα χέρια του Λουκ Καστέλαν, γιου του θεού Ερμή, ο οποίος θέλει να ξαναφέρει στη ζωή τον Θεό Κρόνο και να καταστρέψει το Ολύμπιο σύμπαν!

Η ταινία που έχει κινηθεί συμπαθητικά στα Αμερικάνικα ταμεία (έχει φτάσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, βέβαια η εμπορική επιτυχία είναι μικρότερη σε σχέση με την 1η ταινία του 2010) έχει καλά ειδικά εφέ (χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο), νεανικές φάτσες, τον αξιόλογο ηθοποιό Στάνλει Τούτσι στο ρόλο του διευθυντή της κατασκήνωσης των ημίθεων και γενικά κάποιος θεατής ιδίως νεαρής ηλικίας χωρίς πολλές απαιτήσεις περνάει ευχάριστα. Βέβαια στην ταινία του 2010 «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι Θεοί, η κλοπή της αστραπής» το καστ ήταν πιο εντυπωσιακό.

Για παράδειγμα τότε έπαιζε και ο Πιρς Μπρόσναν στο ρόλο του Κένταυρου ενώ εδώ το ρόλο αυτό κάνει ο Άντονι Χεντ. Ακόμα στην προηγούμενη ταινία (μάλιστα η συνέντευξη Τύπου είχε δοθεί λόγω εντοπιότητας στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη) έπαιζαν η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελίνα Κανακαρίδης και η Ούμα Θέρμαν ως Μέδουσα. Στο νέο φιλμ που διανέμει στην Ελλάδα η Odeon στο ρόλο του ατρόμητου Πέρσι που θα καταφέρει αν και καταλήγει με τους συντρόφους στο εσωτερικό της Χάρυβδης να ξαναβρεθούν με έναν εντυπωσιακό τρόπο στην επιφάνεια της θάλασσας, υποδύεται και πάλι ο 21χρονος Λόγκαν Λέρμαν που ήδη έχει αρχίσει και παίρνει ρόλους και σε άλλες ταινίες.

Η ταινία σε παραγωγή Κρις Κολόμπους και σκηνοθεσία Θορ Φρόντενταλ (Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα) έχει βασιστεί στη σειρά βιβλίων του Ρικ Ριόρνταν και όπως φάνηκε από το ανοικτό φινάλε, φιλοδοξεί και σε νέα συνέχεια αλά Χάρι Πότερ, με τη διαφορά ότι το φαινόμενο Χάρι Πότερ ήταν πολύ μεγαλύτερο και δεν είναι δυνατό να συγκριθεί με τον Πέρσι Τζάκσον.

Πλάι στον Λόγκαν Λέρμαν, εμφανίζονται και οι Αλεξάντρα Νταντάριο, Jake Abe, Brandon T. Jackson, Douglas Smith, Leven Rambin και Nathan Fillion.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture