Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Live αναμετάδοση απόψε στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο της μεγάλης συναυλίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Live αναμετάδοση απόψε στο προαύλιο της ...

Στη συναυλία θα λάβει μέρος και ο σπουδαίος Πατρινός μουσικός δημιουργός και τραγουδοποιός Θάνος Μικρούτσικος

«Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013, που η κυβέρνηση, παράνομα και αντισυνταγματικά, έκλεισε την ΕΡΤ», όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των αγωνιζόμενων εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παραμένουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την εργασία τους και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Απόψε με την αφορμή των 3 μηνών από εκείνη την ημέρα που ξάφνιασε και στενοχώρησε όλη την Ελλάδα, χωρίς υπερβολή καθώς η ΕΡΤ με την 75χρονη ιστορία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μεγάλη ανοιχτή συναυλία με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων καλλιτεχνών.

Σε τοπικό επίπεδο όπως ανέφερε η ραδιοφωνική παραγωγός και μάχιμη δημοσιογράφος εδώ και 31 χρόνια στην ΕΡΑ Πάτρας Χρυσή Κοσμάτου στο thebest.gr, θα οργανωθεί live αναμετάδοση της συναυλίας του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, σε ειδική οθόνη – σινεμασκόπ στον προαύλιο καταπράσινο χώρο του Ραδιοφωνικού σταθμού της Πάτρας στο Δασύλλιο που είχε ανοίξει και πρωτολειτουργήσει το 1950 επί δημαρχίας Ν. Βέτσου.

Στη συναυλία που αναμένεται να μεταδοθεί και ζωντανά από τους ανοιχτούς τηλεοπτικούς δέκτες της ΕΡΤ (θα ξεκινήσει μετά τις 19.30), θα λάβουν μέρος και καλλιτέχνες από την Πάτρα και την ευρύτερη Δυτική Ελλάδα όπως ο Πατρινός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο Κωστής Μαραβέγιας που κατάγεται από το Αγρίνιο, κ.α.

Αναλυτικά, στη σκηνή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ θα βρεθούν και θα εμφανιστούν live προσφέροντας όπως δείχνουν τα πράγματα μία μοναδική βραδιά, οι παρακάτω μουσικοί καλλιτέχνες, Καλλιόπη Βέττα, Γεωργία Γραμματικού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Encardia, Ευσταθία, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Βασίλης Λέκκας, Locomondo, Αφροδίτη Μάνου, Κωστής Μαραβέγιας, Magic de Spell, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Μηλιώκας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περου, Απόστολος Ρίζος, Ρους, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Τσαρουχά, Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Φάμελλος και ο Γιάννης Χαρούλης.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των εργαζομένων έχει ως εξής. «11 Ιουνίου 2013: Η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά η Ελλάδα παραμένει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά παράβαση και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και παρά το τηλεοπτικό μόρφωμα, ειδικά χωρίς ραδιόφωνο, που κατά γενική ομολογία είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε χώρο, κάθε στιγμή. Όμως η ελληνική ραδιοφωνία και οι εργαζόμενοι της συνεχίζουν να παράγουν πλήρες πρόγραμμα με πάθος, επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Δεν άφησαν ούτε λεπτό τους ακροατές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό χωρίς την δική τους φωνή. Χωρίς τον πολιτισμό….».

*Στο μεταξύ χθες Τρίτη 10/9 το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας προβλήθηκε η ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε Παιδί μου πράγματα» του Θόδωρου Μαραγκού με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Κώστα Τσάκωνα και Άννα Μαντζουράνη, μία καθ’ όλα επίκαιρη ταινία σχεδόν 32 χρόνια απ’ όταν γυρίστηκε και πρωτοπαίχθηκε στις αίθουσες.

Όσο για την Παρασκευή 13/9 στις 21.00 θα γίνει στην ΕΡΑ Πάτρας η νέα ανοιχτή συνέλευση αλληλέγγυων πολιτών προς την ΕΡΤ όπου ο Πατρινός πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος που είχε και την ιδέα και πρωτοβουλία της σύγκλισης της συνέλευσης, θα κάνει μία εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση και απολογισμό των όσων έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί στις 3 προηγούμενες συνελεύσεις που έχουν προηγηθεί.

Επιμέλεια Τ. Μαρτάτος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture