Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τρινκέρι: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»

Τρινκέρι: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η ήττα προήλθε γιατί «χάθηκαν οι μάχες στο ένας με έναν»

Η εθνική ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη, σύνφωνα με τα όσα είπε ο Αντρέα Τρινκέρι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ιταλία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η ήττα προήλθε γιατί «χάθηκαν οι μάχες στο ένας με έναν», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχω να κατηγορήσω τους παίκτες μου για τίποτα,ούτε περιμένω να τελειώσουμε το Ευρωμπάσκετ με καθαρό πουκάμισο.

Θα το λερώσουμε με βρωμιά και αίμα. Αν θέλουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».

Σε ό,τι αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Γιάννη Μπουρούση στα τελευταία κρίσιμα λεπτά εξήγησε ότι:

«Είχαμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ και έπαιζαν συνέχεια με σουτ. Αποφάσισα να πάμε με μία ευέλικτη σύνθεση». Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, σχολίασε:

«Μπορεί να παίξει. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Πιστεύω πως σε 14-16 ώρες θα μπορέσει να παίξει. Θα δούμε την τελευταία στιγμή».

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο φόργουορντ της Ούνιξ Καζάν τόνισε: «Χάσαμε πολλές μάχες στο ένας με έναν, όπως παίζει η Ιταλία. Δεν έχει πληγωθεί η αυτοπεποίθησή μας. Σε μια τέτοια διοργάνωση κοιτάζεις μπροστά. Για μας είναι ένα ματς ζωής ή θανάτου το αυριανό με Φινλανδία. Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε, να δούμε τι λάθη κάναμε και να έρθουμε αύριο να παίξουμε ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε και να πάρουμε μαζί μας μια νίκη στον επόμενο γύρο.

Η Φινλανδία έδειξε πως είναι καλή ομάδα, παίζει διαφορετικό στυλ μπάσκετ, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιντζάνι, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Έκαναν εξαιρετική δουλειά, έλεγξαν τον αγώνα για 40 λεπτά και έπαιξαν απίστευτα. Απόψε ήταν ακόμη πιο δύσκολα και αυτό λόγω της εμπειρίας και της ποιότητας του αντιπάλου που είναι μια ομάδα που διεκδικεί μετάλλιο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου».

Ο Λουίτζι Ντατόμε επισήμανε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με πολλούς παίκτες που πήραν την Ευρωλίγκα. Όλοι συνέβαλαν στη νίκη, είτε έπαιξαν λίγο είτε πολύ. Πλέον είμαστε και μαθηματικά στην επόμενη φάση και είναι σημαντικό για μας ότι μεταφέρουμε τέσσερις βαθμούς. Θα πάμε και στη συνέχεια βήμα-βήμα, όπως κάναμε μέχρι και τώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports