Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος έρχεται στην Πάτρα

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην ευρωβο...

Για την παρουσίαση του βιβλίου του για την οικονομική κρίση, "Ας Προσέχαμε"

Η εφημερίδα Σύμβουλος Επιχειρήσεων, οι εκδόσεις Παπαζήσης και το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη, στην Πάτρα προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Μαρίνου με τίτλο «Ας Προσέχαμε» που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στον κήπο του Πολύεδρου στις 8:30 μ.μ.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το ΙΝ.Α.Δ.Ε (Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας) και τον ΣΕ.ΒΙ.ΠΑ (Σύλλογος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών ).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Παναγιώτης Γιαλένιος.

Θα μιλήσουν ο Διονύσης Μπονίκος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος δημοσιογράφος καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιάννης Μαρίνος.

Όλα ήταν γνωστά, εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες, όσα κατέστησαν αναπόφευκτη τη σημερινή οικονομική και κοινωνική τραγωδία, που βιώνει η χώρα…

Ο Γιάννης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος και καλός γνώστης των οικονομικών θεμάτων. Άσκησε την ενημερωτική του αποστολή επί 46 χρόνια χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Σ' όλη αυτή την πολύχρονη διαδρομή εργάσθηκε αποκλειστικά και αδιατάρακτα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ξεκινώντας το 1953 κυρίως ως οικονομικός συντάκτης στο "Βήμα" και τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", εξελίχθηκε σύντομα σε αρχισυντάκτη του τελευταίου και από το 1965 σε διευθυντή του για 33 χρόνια.

Επί δικτατορίας (1967-1974) αρθρογραφούσε και στα "Νέα" με το ψευδώνυμο "Ποπολάρος". Από την μεταπολίτευση και μετά έως και σήμερα αρθρογραφεί στο "Βήμα". Όταν το 1999 αποδέχθηκε την αποστολή του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, χωρίς να σταματήσει ως απλός πολίτης να σχολιάζει την επικαιρότητα. Μετά τη λήξη της ευρωβουλευτικής θητείας του, επανήλθε στην αδέσμευτη και ανένταχτη δημοσιογραφία. Η μαχητική και συχνά εναντίον του ρεύματος, αρθρογραφία του, κυρίως στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", καθώς και οι συχνές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του είχαν εκτιμηθεί τόσο ώστε να τιμηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, αλλά και με περισσότερες από 30 διακρίσεις, όπως ειδικό βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και τα βραβεία δημοσιογραφίας Χριστόφορος Κατσάμπας, Ιδρύματος Μπότση, Κων/νος Καλλιγάς, από τον ΟΗΕ, από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από τους δήμους Αθηναίων, Ερμουπόλεως, Θήρας και Σύμης.

Το βιβλίο του «Ας Προσέχαμε» ο Γιάννης Μαρίνος, επί 33 χρόνια διευθυντής του περιοδικού «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και πρώην Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Κάνει μια επιλογή από τα άρθρα του στην εφημερίδα «Βήμα» και στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Οικονομικού Ταχυδρόμου, τα οποία προειδοποιούσαν και μιλούσαν σχεδόν «προφητικά» για την επερχόμενη καταστροφή και μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει τώρα η Ελλάδα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture