Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκτενές ρεπορτάζ για το φιλμ «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα στην Γαλλική εφημερίδα Libération

Εκτενές ρεπορτάζ για το φιλμ «Xenia» του...

H ταινία έχει για ήρωες δύο νεαρούς Αλβανούς δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση από την Ελλάδα

Η έγκριτη Γαλλική εφημερίδα Liberation επισκέφθηκε τη «χώρα των διακοπών και της κρίσης», έκανε ρεπορτάζ στα γυρίσματα του «Xenia» του σκηνοθέτη Πάνου Χ. Κούτρα και αφιέρωσε ένα συγκινητικό 2σέλιδο στην ταινία και στην Ελλάδα που αλλάζει.

Όπως γράφει το σάιτ flix.gr, ο Ολιβιέ Σεγκιρέ, συντάκτης της γαλλικής εφημερίδας Libération, υπογράφει ένα δισέλιδο στο χθεσινό φύλλο, με τον τίτλο «Στην Αθήνα, σ’ ένα μεθυστικό γύρισμα». Στο εκτεταμένο άρθρο της εφημερίδας, ο δημοσιογράφος παρακολουθεί τα γυρίσματα του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα (Στρέλλα) και ταυτόχρονα γράφει μια κριτική για τη σύγχρονη Αθήνα, για τη σημερινή χώρα που οι Γάλλοι κι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θεωρούσαν ως τώρα ιδανικό προορισμό διακοπών και πηγή πολιτισμού και κεφιού και που, πια, είναι κάτι διαφορετικό.

Το κείμενό του είναι όχι μόνο κολακευτικό κι ελπιδοφόρο για το «Xenia», αλλά και διαπεραστικό στο να ψυχανεμιστεί τη σύγχρονη ελληνική διάθεση, να καταγράψει την τεράστια αντίθεση σε μια χώρα που ταυτίζει το φως με το σκοτάδι.

Η νέα αυτή πολυαναμενόμενη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών Αλβανών δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση και σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στη χώρα, αναζητούν τον Έλληνα πατέρα τους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ. Πρόκειται για ένα εφηβικό road movie για δύο παιδιά που είναι «ξένοι στη χώρα τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture