Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Είμαστε ακόμα Ζωντανοί" βροντοφώναξε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη

"Είμαστε ακόμα Ζωντανοί" βροντ...

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στο έργο του Συλλόγου Φλόγα, των Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια

Του Τάκη Γ. Μαρτάτου

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή» αναφώνησε χθες Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας η γεμάτη θετική ενέργεια, παλμό, καλή διάθεση και άψογη φωνή, Άλκηστις Πρωτοψάλτη που για άλλη μία φορά άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό.

Στο στίχο μάλιστα του συγκεκριμένου τραγουδιού, από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, έδωσε χθες βράδυ και ένα άλλο νόημα και καταχειροκροτήθηκε. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί, εννοείται…», είπε και ζήτησε φωναχτά από το ένθερμο κοινό να το επιβεβαιώσει. «Δεν άκουσα, είμαστε ζωντανοί!» και το κοινό ανταπάντησε το ίδιο.

Ήταν πραγματικά μία πολύ ωραία βραδιά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μεγάλη φόρμα, να χορεύει ολοένα και να τραγουδά ασταμάτητα για περίπου δύο ώρες (η συναυλία άρχισε λίγο μετά τις 21.20 και τέλειωσε μαζί με το μπιζάρισμα στις 23.15). «Δεν κουραστήκατε» ρώτησε το κοινό η αγαπητή καλλιτέχνιδα για να πεταχτούν κάποιοι και να πουν με χιούμορ «όχι, πάμε πάλι όλο το πρόγραμμα από την αρχή».

Για φινάλε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κράτησε μετά και από απαίτηση των θεατών την «Σωτηρία της Ψυχής» και το αφιέρωσε όπως είπε «στη Φλόγα που έχει ο καθένας μέσα του και επιβάλλεται να την μεταδώσει στους άλλους».

Η αναφορά της λέξης Φλόγα δεν ήταν τυχαία μιας και ο σκοπός της συναυλίας ήταν φιλανθρωπικός αφού τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη ενός συλλόγου με πράγματι αξιέπαινο κοινωνικό έργο και συμβολή, το Σύλλογο Φλόγα, των Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, παράρτημα Πάτρας.

Η Πρόεδρος της Φλόγας της Πάτρας, Τασία Παπαιωάννου είπε δύο λόγια στην αρχή της εκδήλωσης και ευχαρίστησε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για τη δική της ξεχωριστή συμβολή ενώ ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν στο φινάλε όταν ένα μικρό κορίτσι, από τα παιδιά της Φλόγας που δίνουν στην τρυφερή παιδική τους ηλικία τη δική τους μεγάλη μάχη ενάντια στην αρρώστια, ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη μία ανθοδέσμη με λουλούδια. «Εσείς είστε τα λουλούδια», είπε αμέσως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που έδειξε συγκινημένη και πολύ ευχαριστημένη από την αποθεωτική στην κυριολεξία υποδοχή.

«Τα πιο ωραία λαικά σε σπίτια με μωσαικά τα είχαμε χορέψει», «Τραβάω σκανδάλη», «Διθέσιο», «Η καταιγίδα», «Ζήτα μου ότι θες», «Βενζινάδικο», «Ανθρώπων έργα» αλλά και μία αναδρομή σε παλιά αγαπημένα κομμάτια όπως το «Μην κλαις» που είχε πρωτοπεί η σπουδαία Σωτηρία Μπέλλου αλλά και το «Κυκλοφορώ και οπλοφορώ» και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» του Ηλία Ανδριόπουλου, από τα κομμάτια που έχουν αφήσει εποχή και ήταν από τις πρώτες επιτυχίες που καθιέρωσαν τη νεαρή τότε Άλκηστη Πρωτοψάλτη στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πλαισιωνόταν και από πέντε εξαιρετικούς μουσικούς (στο πιάνο, στην κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, βιολοντσέλο και κρουστά) ενώ η ίδια σε μία στιγμή όπως συνηθίζει, πήρε και την κιθάρα σε ένα κομμάτι, έπαιξε και τραγούδησε.

Από τις πιο όμορφες και κεφάτες στιγμές ήταν όταν κρατώντας ένα κόκκινο μαντήλι και χορεύοντας ερμήνευσε το «Σ’ όλα τα νησιά – Κρίνα του γιαλού» ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο νεαρός ερμηνευτής Γιώργος Περρής που τον θυμόμαστε και από παλαιότερη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και της Ελένης Πέτα στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας.

Ο Γιώργος Περρής που ήδη έχει ανοίξει και τα φτερά του για καριέρα στον Καναδά, τραγούδησε από το «Je suis malade» της Λάρα Φαμπιάν (τον χειροκρότησε ζεστά το κοινό) μέχρι «Καμπαρέ» μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (ο δε στίχος money money ήταν πολύ επίκαιρος – no money όπως είπαν γελώντας οι δύο καλλιτέχνες). Επίσης ο Γιώργος Περρής είπε και το «Σαν παλιό σινεμά» που έχουμε αγαπήσει από τη φωνή του Βασίλη Λέκκα και του Γιώργου Νταλάρα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι παρούσα χθες στη συναυλία ήταν και η πρόεδρος της Φλόγας από την Αθήνα, Μαίρη Τρυφωνίδου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture