Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Ανακωχή» Άδωνι - γιατρών για τη συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ

«Ανακωχή» Άδωνι - γιατρών για τη συνταγο...

Είμαι κατά της διαπόμπευσης, είπε ο υπουργός Υγείας στον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη

Οι συνταγογραφήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ  «έφεραν» και πάλι κοντά τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργο Πατούλη. Μια εβδομάδα μετά την... κήρυξη του πολέμου από πλευράς του ΙΣΑ, που με μπαράζ ανακοινώσεων ζητούσε από τον υπουργό να μην γενικολογεί για γιατρούς που συνταγογραφούν υπέμετρα και ζημιώνουν τον ΕΟΠΥΥ, ενώ προσέφυγε και στον εισαγγελέα για το ίδιο θέμα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πατούλης συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας, επιχειρώντας να βρουν τρόπο προσέγγισης στο μείζον αυτό ζήτημα για το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο μεν εκπρόσωπος των γιατρών κατέθεσε εποικοδομητικές, όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός, προτάσεις για την αντιμετώπιση της προκλητής συνταγογράφησης, ο δε υπουργός προσκόμισε... πειστήρια για το «έγκλημα», δηλαδή στοιχεία από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που μαρτυρούν τις ατασθαλίες των γιατρών, αλλά και μία λίστα με 50 γιατρούς, που έχει κοινοποιηθεί και στο ΣΔΟΕ για περαιτέρω έλεγχο σε ό,τι αφορά την περιουσιακή τους κατάσταση και το «πόθεν έσχες».

«Είναι γιατροί, οι οποίοι έχουν βρεθεί έξω από τις νόρμες των υπολοίπων συναδέλφων τους κατά πολύ μεγάλη διαφορά. Εμείς όσους ξεφεύγουν από τους μέσους όρους, θα τους ελέγχουμε κατά προτεραιότητα. Για όσους προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία, τότε προχωράμε στην περαιτέρω διαδικασία» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «προφανώς είμαι κατά της διαπόμπευσης. Ένας κακός δε μπορεί να στιγματίζει εννέα καλούς».

«Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά να δίδονται ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος των γιατρών» απάντησε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας ότι η ανοχή στη διαπόμπευση τω λειτουργών Υγείας έχει τελειώσει.

«Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, αναφορικά με το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για «παράδοση των στοιχείων εδώ και τώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις