Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός ζωγράφος Βασίλης Κολοκυθάς θα κάνει έκθεση στο Φετιχέ Τζαμί στη Ναύπακτο

Ο Πατρινός ζωγράφος Βασίλης Κολοκυθάς θα...

Ξεκινά στις 14 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 του μήνα

Μία έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού εικαστικού δημιουργού Βασίλη Κολοκυθά θα λειτουργήσει στην γειτονική Ζάκυνθο, στον ωραίο και υποβλητικό χώρο Φετιχέ Τζαμί, από τις 14 έως και τις 25 Αυγούστου 2013. Τίτλος της έκθεσης που αξίζει να επισκεφθείτε είναι «Η Ελλάδα του Βασίλη Κολοκυθά».

Ο ζωγράφος έχει γεννηθεί το 1948 στην Πάτρα και είναι απόφοιτος του Τµµατος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελειου Πανεπιστήµιου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα µε την ενασχόληση του µε τον αθλητισµό (Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο) πολύ νωρίς µεταπήδησε και στο χώρο της ζωγραφικής, αναπτύσσοντας µεγάλη δραστηριότητα. Έχει θητεύσει κοντά σε γνωστούς ζωγράφους όπως ο Γιώργος Κουζούµης.

Χρησιµοποιεί τόσο λάδια όσο και µικτά χρώµατα, και η θεµατογραφία του έχει να κάνει κυρίως με τη φύση και το Ελληνικό τοπίο. Οι πίνακες του σχετίζονται µε την αναζήτηση του ιμπρεσιονισµού µε µια εξπρεσιονιστική διάσταση.

Ο διάλογος του καµβά, των χρωµάτων και των υλικών διαµορφώνεται µέσα από έναν λυρισµό που πηγάζει από την ευλαβική προσήλωση που έχει ο Βασίλης Κολοκυθάς πάνω στους κανόνες της ζωγραφικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκθέτει έργα του από το 1981 ενώ δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί και στο εξωτερικό. Έργα του Βασίλη Κολοκυθά έχουν πωληθεί σε δηµοπρασίες του οίκου BONHAMS στο Λονδίνο. Η τελευταία φορά που έκανε ατομική έκθεση στην Πάτρα ήταν το 2009 στον Πολυχώρο Τέχνης – Αγουρίδη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture