Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαΐα: Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Υπουργό Εργασίας για τις ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ

Αχαΐα: Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Υ...

Εκφράζεται η αγωνία του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε την κατωτέρω επιστολή στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικης Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Βρούτση, σχετικα με το Φλέγον Θέμα των ρυθμίσεων του ΟΑΕΕ και των προσφάτων επιστολών του με απειλή αναγκαστικής είσπραξης προς οφειλέτες. Επισυνάπτουμε και την επιστολή της ΚΕΕΕ που ανεφέρεται.

"κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια του 2045/6.8.2013 εγγράφου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ, παρακαλούμε να σημειώσετε τα ακόλουθα.

Με την παρούσα εκφράζουμε και από την πλευρά μας, την αγωνία και τον προβληματισμό του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών της περιοχής μας που αφορούν βεβαίως και του συνόλου της χώρας μας.

Η οικονομική συρρίκνωση, η ραγδαία μείωση του κύκλου εργασιών και όλα τα επακόλουθα της επί τετραετία παρατεταμένης ύφεσης, έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε οδυνηρές καταστάσεις με επακόλουθο την αδυναμία εξυπηρέτησης ακόμη και των αναγκαίων υποχρεώσεων.

Η πρόσφατη αποστολή ειδοποιητηρίων από τον ΟΑΕΕ προς τους 400 χιλιάδες περίπου οφειλέτες, με απειλή αναγκαστικής κατάσχεσης είναι ακραία έκφραση και καθιστά υπόδικη την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα οι ρυθμίσεις δεν δίνουν λύσεις, αντίθετα επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Στα πλαίσια αυτά στηρίζουμε την αναφερόμενη επιστολή που σας έστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, σχετικά με την κεφαλαιοποίηση των οφειλομένων εισφορών και εισηγούμαστε.
-κεφαλαιοποίηση-πάγωμα των οφειλομένων εισφορών μέχρι 30/6/2013
-έναρξη καταβολής των κεφαλαιοποιημένων οφειλών από 1/1/2015 με ρύθμιση που θα αποφασισθεί στο μεσοδιάστημα, σε συνεργασία και μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών, όπως Κ.Ε.Ε.Ε., ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ.
(με δεδομένο ότι το 2014 θα είναι έτος σταθεροποίησης και ανάκαμψης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις)
-ενήμερη καταβολή των τρεχουσών οφειλών από 1/7/2013 και μετά με την προϋπόθεση λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς περιορισμούς και διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης.
-και βεβαίως εξάλειψη των προστίμων και προσαυξήσεων.
κ. Υπουργέ,
αν δεν ληφθούν άμεσα ριζοσπαστικά μέτρα στηριζόμενα σε αμιγώς κοινωνικά κριτήρια, θα οδηγηθούμε σε συνθήκες τραγικές και για το σύνολο της οικονομίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά