Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ευαγγελία Μουμούρη του "Άνδρες Έτοιμοι για Όλα" στο thebest.gr - "Θα τα καταφέρουμε με την κρίση είτε τρώγοντας αστακό είτε μόνο φασόλια"

Η Ευαγγελία Μουμούρη του "Άνδρες Έτ...

Η κεφάτη παράσταση των Ρέππα - Παπαθανασίου ανεβαίνει σήμερα Τρίτη 6/8 και την Τετάρτη 7/8 στις 21.15, στον πολυχώρο "Πολιτεία" στην Πάτρα

ΤΟΥ ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Για δύο βραδιές, σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013, στις 21.15, θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα, η κεφάτη παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα», σε απόδοση και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που «έσκισε» εμπορικά και καλλιτεχνικά την περασμένη χειμερινή σαιζόν στο θέατρο Λαμπέτη στην Αθήνα και αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί και τη νέα χειμερινή περίοδο.

Έναν από τους ρόλους των γυναικών της παράστασης κρατά η συμπαθής ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας σε παραστάσεις όπως η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τον Γιάννη Μπέζο και η «Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άνδρα της».

Στην παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για όλα», η Ευαγγελία Μουμούρη όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο thebest.gr, υποδύεται την Αννέτα τη γυναίκα του ταξιτζή (Τόνι Δημητρίου) που κάνει σχέση με τον κολλητό του φίλο, ένα δημοτικό υπάλληλο (τον οποίο ενσαρκώνει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης).

Το στόρι του έργου των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten «Ladies Night» που πρωτοπαίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, και διασκεύασαν και προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα, οι Ρέππας – Παπαθανασίου, εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη όπου μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Τόνι Δημητρίου), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρίπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, θα αναστατώσει όπως είναι φυσικό την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. Στους ρόλους των γυναικών εμφανίζονται αντίστοιχα οι Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη.

Αν και κουρασμένη μιας και χθες το βράδυ έπαιζαν στην Κυπαρρισία, στο χώρο του λιμενοβραχίονα, η Ευαγγελία Μουμούρη μιλώντας στο thebest.gr εξήγησε ότι το έργο «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» μιλά με χιουμοριστικό τρόπο για ένα «καυτό» σημερινό θέμα όπως είναι η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα.

«Αυτός είναι και ο ρόλος του θεάτρου να δείξει τον κόσμο θέματα και προβλήματα από μία άλλη οπτική γωνία για να μην τρομάξει. Με έχει εκπλήξει πραγματικά η αντίδραση του κόσμου. Χαίρομαι για την επιτυχία αυτής της παράστασης που θα συνεχιστεί μετά την περιοδεία του καλοκαιριού και τον χειμώνα στην Αθήνα.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος γελάει επί δύο ώρες συγχρονισμένα με την παράσταση, είναι σαν να αναπνέει μαζί μας. Μαζί με το κοινό στην κυριολεξία κάνουμε την παράσταση. Μπορεί οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς να προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και ηλικίες, ωστόσο το όλο εγχείρημα έχει δέσει πολύ. Περνάμε πολύ ωραίες βραδιές στη διάρκεια της περιοδείας αν και υπό αντίξοες συνθήκες.

Είμαστε συνεχώς σε ένα πούλμαν και καθώς έχουμε σχεδόν κάθε μέρα παράσταση, είναι μία ρουτίνα, πούλμαν, ξενοδοχείο, παράσταση, ταβέρνα. Μιλώντας προσωπικά, βρίσκομαι στη διάρκεια της μέρας σχεδόν σε μία παύση, έχω για παράδειγμα δουλειά να κάνω σε μία τράπεζα και δεν έχω το κουράγιο να πάω. Ουσιαστικά “ξυπνάω” στις 9, λίγο πριν την παράσταση», ανέφερε γελώντας προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου στην παράσταση είναι πολύ γλυκιά και πως το κοινό κυμαίνεται από παιδιά 7 ετών μέχρι ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Όσο για το περιβόητο γυμνό, τη σκηνή που οι 5 άνεργοι φίλοι κάνουν το χορευτικό τους πετώντας όλα τα ρούχα τους, η Ευαγγελία Μουμούρη αποκάλυψε ότι η ουσία του έργου είναι ακριβώς το ξεγύμνωμα του χαρακτήρα και της ψυχης και όχι η σκηνή του συγκεκριμένου χορευτικού που λαβαίνει χώρα προς το τέλος του έργου.

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει γυμνό, είναι έτσι κόντρα τα φώτα, οι καπνοί και είναι τόσο αστεία η χορογραφία των αγοριών της παράστασης που το γυμνό είναι σχεδόν σε δεύτερη μοίρα, δεν το βλέπει κανείς», ανέφερε στο thebest.gr η Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα και είναι απόφοιτη του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Οι γυναίκες της παρέας του έργου, όπως μας είπε, δεν γνωρίζουν για τις προθέσεις και την απόφαση των ανδρών να κάνουν στριπτίζ εκτός από τη χορεύτρια Λιούμπα που τους μαθαίνει τις κατάλληλες χορευτικές κινήσεις.

Το έργο θίγει και το θέμα της απιστίας στον γάμο αλλά και της φιλίας ωστόσο αυτό που είναι κυρίαρχο είναι της ανεργίας, των οικονομικών προβλημάτων και της απελπισίας που ωθεί τους πέντε άνδρες στη λύση της ανάγκης, να κάνουν τους χορευτές – στρίπερ για να βγάλουν χρήματα.

«Μόνο αισιόδοξη», δήλωσε η Ευαγγελία Μουμούρη στο thebest.gr ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας και όχι μόνο.

«Είμαι αισιόδοξη αλλιώς θα πρέπει να κλειστούμε σπίτι και να πεθάνουμε. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι εύπλαστος και ευπροσάρμοστος και γι’ αυτό λέω, ας έχουμε την υγειά μας και τη χαρά να δημιουργούμε, να ζούμε και να επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους και θα τα καταφέρουμε, είτε τρώγοντας αστακό είτε μόνο φασόλια».

*Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Έβελυν Σιούπη, οι χορογραφίες των Ελπίδας Νίνου – Θανάση Γιαννακόπουλου και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Χρήστου Τζιόγκα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ στην προπώληση (Discover, Musical και Ηχότοπος) και 19 ευρώ στο ταμείο λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Ευαγγελία Μουμούρη ακούγοντας ότι χθες βράδυ στην Πολιτεία της Πάτρας ήταν η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή, μας είπε γελώντας «αυτή η Μαρινέλλα όλο με κυνηγάει και δεν μπορώ να την βρω, όπου πάμε με το “Άνδρες Έτοιμοι για Όλα”, τυχαίνει μία δύο μέρες πριν ή μετά να είναι και η Μαρινέλλα. Δεν γίνεται κάπου θα τη συναντήσω», ανέφερε η Ευαγγελία Μουμούρη που είχε πρόπερσι συνεργαστεί με την Μαρινέλλα στην μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρινέλλα το μιούζικαλ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture