Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από 1500 Πατρινοί παρά των καύσωνα, έσπευσαν στα Ster cinemas, να δουν τις περιπέτειες του Wolverine στην Ιαπωνία

Πάνω από 1500 Πατρινοί παρά των καύσωνα,...

Το αδιαχώρητο σχεδόν επικρατεί στις προβολές της ταινίας με τον Χιου Τζάκμαν, θυμίζοντας κίνηση σαββατοκύριακου του χειμώνα

Πολύ καλά τα έχει πάει εμπορικά στην Ελλάδα η νέα αυτόνομη κινηματογραφική περιπέτεια του μεταλλαγμένου κόμικ ήρωα των X Men, Γούλβεριν – Wolverine με πρωταγωνιστή όπως έχει καθιερωθεί, τον εντυπωσιακό 44χρονο και εξαιρετικά γυμνασμένο Αυστραλό ηθοποιό Χιου Τζάκμαν.

Η ταινία που βγήκε σε πάνω από 60 αίθουσες πανελλαδικά, από την Odeon, έχει ξεπεράσει το πρώτο πενθήμερο της, τα 25.000 εισιτήρια (νούμερο αρκετά ικανοποιητικό δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και των διακοπών). Βέβαια η εντυπωσιακή νέα ταινία του Γούλβεριν που εκτυλίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιαπωνία (μάλιστα ένα μέρος των διαλόγων είναι στα Ιαπωνικά) θα μπορούσε να έχει κινηθεί ακόμη υψηλότερα εμπορικά, ιδίως στις ΗΠΑ όπου οι εισπράξεις του πρώτου τριημέρου (26-28 Ιουλίου) κυμάνθηκαν στα 59 εκατομμύρια δολάρια.

Στο διεθνές box office ο Wolverine που έχει σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Μάνγκολντ έχει σαφώς πάει πολύ καλύτερα με τις εισπράξεις να ξεπερνούν ήδη τα 92 εκατομμύρια ενώ εκκρεμεί ακόμα η έξοδος της ταινίας στην Ιαπωνία όπου είναι σίγουρο λόγω «εντοπιότητας» του σεναρίου και των γυρισμάτων αλλά και του καστ, ότι θα σαρώσει.

Στην Πάτρα τώρα, στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε όπου η ταινία παίζεται τόσο απλή όσο και 3d, έχει «σκίσει» ξεπερνώντας ήδη σε 6 μέρες προβολής τα 1500 εισιτήρια. Χθες Τρίτη 30 Ιουλίου στην βραδινή προβολή των 22.00, στα Ster η ατμόσφαιρα θύμιζε Σαββατιάτικη προβολή του χειμώνα καθώς η αίθουσα χωρητικότητας 250 και πλέον θέσεων είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά, απόδειξη ότι μία καλή blockbuster ταινία μπορεί να συγκεντρώσει τον κόσμο (ως επί το πλείστον νεολαία) ακόμη και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα (ευτυχώς οι συνθήκες στην αίθουσα ήταν ιδανικές και ιδιαίτερα δροσερές).

Ο διευθυντής των Ster Cinemas στην Πάτρα Αλέξης Μπιτούνης όπως είπε στο thebest.gr, η ταινία «The Wolverine» πήγε εξαιρετικά καλά για την εποχή που βγήκε.

Ο άτρωτος κόμικ ήρωας Γούλβεριν με τα χέρια – ατσάλινες λεπίδες, εξάλλου θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των X Men ενώ και ο εντυπωσιακός και καλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν χαίρει της συμπάθειας του κοινού παγκοσμίως.

Να θυμίσουμε ότι η 1η αυτόνομη ταινία με ήρωα τον Γούλβεριν είχε βγει πριν από 4 χρόνια σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ και είχε κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία με εισπράξεις σε όλο τον κόσμο που έφτασαν τα 373 εκατομμύρια δολάρια.

Η δράση του νέου φιλμ εκτυλίσσεται κυρίως στο Τόκιο της Ιαπωνίας όπου ο ήρωας με τις ατσάλινες λεπίδες καλείται να δει για τελευταία φορά τον άρχοντα Γιασίντα. Εκεί όμως θα μπλέξει σε μία συνομωσία που έχει σχέση με την κόρη του πάμπλουτου μεγιστάνα Γιασίντα, την όμορφη Μάρικο, την οποία ο Γούλβεριν θα αναλάβει να προστατέψει βάζοντας τα με πολεμιστές νίντζα, με μέλη της οργάνωσης Γιακούζα αλλά και με την Dr. Green Viper/Οχιά (στο ρόλο η εντυπωσιακή και ψηλή Ρωσίδα ηθοποιός Svetlana Khodchenkova).

Η ταινία καταφέρνει να συνδυάσει την αμείωτη δράση (υπάρχουν τουλάχιστον 3 καλές σκηνές με πιο κορυφαία αυτή που ο Γούλβεριν μάχεται με ένα μέλος της Γιακούζα πάνω στην οροφή ενός ταχύτατου τρένου που τρέχει με 300 μίλια την ώρα) με τους ανθρώπινους χαρακτήρες ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι αναδεικνύει και στοιχεία της σύγχρονης Ιαπωνικής κουλτούρας κάνοντας και μία αναφορά στα γεγονότα της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι.

Πλάι στον μυώδη Χιου Τζάκμαν εμφανίζεται η νεαρή 28χρονη ηθοποιός από την Ιαπωνία και μοντέλο του Ραλφ Λόρεν, Tao Okamoto στο ρόλο της Μάρικο, κάνοντας εδώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Επίσης παίζουν ο γνωστός ηθοποιός με καταγωγή από το Τόκιο, Hiroyuki Sanada που έχει παίξει σε φιλμ όπως ο «Τελευταίος Σαμουράι» και η Rita Fukushima στο ρόλο της Γιούκο.

Τέλος όσοι πάτε να δείτε την ταινία μην βιαστείτε να φύγετε στο τέλος καθώς στο ενδιάμεσο των τίτλων υπάρχει και μία έξτρα σκηνή προάγγελος προφανώς της επόμενης ταινία των X Men με τους Σερ Ίαν Μακ Κέλεν και Πάτρικ Στιούαρτ.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε (επειδή οι Έλληνες είναι πανταχού παρόντες ανά τον κόσμο) ότι δεύτερη assistant director - βοηθός σκηνοθέτη είναι η προφανώς Ελληνικής καταγωγης Ντέμπορα Αντωνίου!

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Οι τρεις Ιάπωνες πρωταγωνιστές της ταινίας, από αριστερά η Rita Fukushima, ο 52χρονος Hiroyuki Sanada και η ηθοποιός και μοντέλο του Ραλφ Λόρεν, Tao Okamoto.

Οι τρεις Ιάπωνες πρωταγωνιστές της ταινί...

Οι τρεις Ιάπωνες πρωταγωνιστές της ταινίας, από αριστερά η Rita Fukushima, ο 52χρονος Hiroyuki Sanada και η ηθοποιός και μοντέλο του Ραλφ Λόρεν, Tao Okamoto.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture