Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Με επιτυχία το πένθος της Μεταμφίεσης με τον ποιητή Βασίλη Λαδά – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία το πένθος της Μεταμφί...

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 25 Ιουλίου στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι

Σε ένα κατάμεστο θέατρο παρουσία της προέδρου Νανάς Πατρώνη, των μελών του Δ.Σ. Έλλης Αργυριάδου και Αλέξη Σκαρμέα , των συγγραφέων Ρέας Γαλανάκη, Κώστα Λογαρά , Διονύση Καρατζά, Γιάννη Παππά , του Κ. Διευθυντή του θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή, δημοσιογράφων και φίλων του θεάτρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα Το πένθος της μεταμφίεσης στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι.

Ο ποιητής Βασίλης Λαδάς μίλησε για το πένθος της μεταμφίεσης , επειδή οι Απόκριες ως γιορτή μεταμφιεσμένων ακολουθεί το Ψυχοσάββατο και έχει σχέση μαζί του τελετουργικά .

Ποιήματα από τις συλλογές Απόκρεω και Δείπνα ακούστηκαν από την ηθοποιό Αντριάνα Χαλκίδη και τον μουσικό Γιώργο Δίπλα. Ο ποιητής επέλεξε ποιήματα από τις συλλογές αυτές και όχι πεζά που έχουν σχέση με τους Λαθρομετανάστες γιατί το Καρναβάλι της Πάτρας έχει Δυτική προέλευση και από τα Ιόνια νησιά επομένως συνδέεται και με την Ιταλία και κατ επέκταση με το πρόγραμμα Talking Land

Ακολούθως ο Βασίλης Λαδάς διάβασε ένα κείμενο του, που είχε πρόσφατα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών , για το Καρναβάλι ..

Η μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν του Γιώργου Δίπλα .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Talking Land που αφορά τη σχέση Ελλάδας Ιταλίας και την κοινή πολιτιστική τους ταυτότητα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View