Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος - Θα δοθούν 300 δωρεάν εισιτήρια σε απόρους συμπολίτες

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του 32ο...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 θεατρικές και 2 μουσικές εκδηλώσεις με έναρξη στις 19 Αυγούστου 2013

Εννέα θεατρικές παραστάσεις και 2 συναυλίες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 με την φιλοξενία της παράστασης «Αγαμέμνων» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τον Μηνά Χατζησάββα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Όπως ανέφερε ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στο χώρο του θεάτρου «Αγορά» στην οδό Καραισκάκη, το Φεστιβάλ Πάτρας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όπως τα δυσβάσταχτα λειτουργικά έξοδα που ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ το χρόνο και το στεγαστικό πρόβλημα για το οποίο πάντως υπάρχουν θετικές εξελίξεις, επιδιώκει να προσφέρει και φέτος μία ανάσα χαράς στο κοινό.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια για μείωση των εισιτηρίων τα οποία θα κυμανθούν από 8 ευρώ μέσω ίντερνετ έως το ανώτερο 20 ευρώ που αφορά μία παράσταση. Επίσης η πολύ σημαντική προσφορά του φετινού 32ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα είναι τα περίπου 300 εισιτήρια που θα δοθούν με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια σε απόρους και Α.με.Α συμπολίτες μας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεοχάρης Μασσαράς παρέστη στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε τονίζοντας ότι «για μας ήταν καθήκον και ευχαρίστηση να συμπράξουμε με το Φεστιβάλ Πάτρας σε αυτήν την προσφορά που θα είναι 10 έως 50 εισιτήρια ανά παράσταση δωρεάν για ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση ή συναυλία».

Επίσης ο κ. Μασσαράς συνέκρινε αυτή την προσφορά με τον θεσμό χορηγιών της αρχαίας Αθήνας ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, ενός θεσμού με μεγάλη παράδοση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Ανδριόπουλος αναφερόμενος στο στεγαστικό θέμα του Φεστιβάλ Πάτρας, είπε ότι χθες είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και ότι πιθανότατα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες καθώς έχει βρεθεί ένας άλλος χώρος (δεν αποκάλυψε τον χώρο).

Πάντως όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η λύση των παλιών αποθηκών Κόλλα στην Αγ. Ανδρέου προφανώς εγκαταλείπεται και αναζητείται μία νέα πιο πρακτική και άμεση λύση. «Χρειαζόμαστε άμεσα στέγη ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας, να πουλάμε τα εισιτήρια μας και να έχουμε ως οργανισμός και φορέας την επίσημη έδρα μας», σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

Ο κ. Ανδριόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πιο αυστηρή φέτος στάση και υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο δεν ενέκρινε την παραχώρηση του Αρχαίου Ωδείου για τις παραστάσεις «Μάικ ο φασολάκης», «Τα Βαφτίσια», «Fame» και «Άνδρες έτοιμοι για όλα» που τελικά πλην του Fame, θα έρθουν αυτόνομα στην Πάτρα και σε άλλο χώρο.

Ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας αποκάλυψε ότι το ΥΠΠΟ έχει πλέον δώσει οδηγία από του χρόνου να μην ξαναδιατεθεί το Α. Ωδείο για συναυλίες και πως για η φετινή έγκριση για τις 2 συναυλίες του προγράμματος, του Μάριου Φραγκούλη στις 26 Αυγούστου και της Χαρούλας Αλεξίου στις 29 Αυγούστου ουσιαστικά δόθηκε με το ζόρι.

Για την μεγάλη δυσκολία κάλυψης των εξόδων του Φεστιβάλ ο κ. Ανδριόπουλος είπε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι τα περισσότερα από τα 30 και πλέον μέλη του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων αδυνατούν να πληρώσουν και τη συνδρομή τους και πως δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμα και έρανος στο Αρχαίο Ωδείο για την οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ.

Φέτος το 32ο Φεστιβάλ Πάτρας έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενώ αναμένεται και η αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. «Περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το ΥΠΠΟ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην έκδοση του εντύπου προγράμματος», υπογράμμισε ο κ. Ανδριόπουλος.

Μεγάλοι χορηγοί του Φεστιβάλ θα είναι η εταιρεία Dur ΑΕ (ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Δούρο) και η Λουξ.

Τέλος το φετινό Φεστιβάλ έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του και μία γιορτή για τα παιδιά με γενικό τίτλο «Γιούπιιι!» που θα λάβει χώρα στα τέλη του Αυγούστου μάλλον στο χώρο της Βέσο Μάρε.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο έφορος του Φεστιβάλ Βασίλης Κόκκαλης και ο κ. Νικολάου εκ μέρους του ΔΣ του Φεστιβάλ Πάτρας που ανέγνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο

19 και 20/8, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης – «Αγαμέμνων» του Αισχύλου

22/8 – ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης – «Υπάρχει και φιλότιμο» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου με τον Γιώργο Παρτσαλάκη

26/8 – Συναυλία Μάριου Φραγκούλη «25 χρόνια»

27/8 – ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Θέατρο του Νέου Κόσμου, Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» με την Λυδία Κονιόρδου

28/8 ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δ. Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου με την Υρώ Μανέ και τους Παύλο Ορκόπουλο και Δημήτρη Μακαλιά

29/8 Συναυλία Χάρις Αλεξίου –Nouveau Sextet

6/9 5η Εποχή Τέχνης Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Περλιμπίν και Μπελίσα» με την Ελένη Καστάνη και την Δήμητρα Ματσούκα

8/9 Εθνικό Θέατρο, Σοφοκλή «Τραχίνιες» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με την Φιλαρέτη Κομνηνού

13/9 Εθνικό θέατρο, Ευριπίδη «Κύκλωπας» με τον Δ. Πιατά, Επίσημη πρεμιέρα του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας

15 και 16/9 Θέατρο Βασιλάκου Ευριπίδη «Μήδεια» με τον Γιώργο Κιμούλη

18/9 Θέατρο Μεταξουργείο Βασίλη Κατσικονούρη «Το Γάλα» με την Άννα Βαγενά και τον Βασίλη Παλαιολόγο.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Η παράσταση "Κύκλωψ" με τους Ν. Καραθάνο και Δ. Πιατά θα σηματοδοτήσει την επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ.

Η παράσταση "Κύκλωψ" με τους Ν...

Η παράσταση "Κύκλωψ" με τους Ν. Καραθάνο και Δ. Πιατά θα σηματοδοτήσει την επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ.

Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Μηνάς Χατζησάββας στον "Αγαμέμνονα" του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που θα είναι η εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ.

Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Μηνάς Χατζησάβ...

Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Μηνάς Χατζησάββας στον "Αγαμέμνονα" του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που θα είναι η εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture