Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε χθες βράδυ το Πατρινό κοινό στην "Ειρήνη" των Κωνσταντίνου, Χαραλαμπόπουλου και Μουρατίδη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε χθες βράδυ το Πα...

Η διασκεδαστική παράσταση επαναλαμβάνεται απόψε στην Πάτρα στις 21.30

Άκρως διασκεδαστική και πολύ αστεία ήταν η παράσταση του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, "Ειρήνη" του Αριστοφάνη που χθες Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 προσέλκυσε στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας κοντά στους χίλιους θεατές.

Η ευφρόσυνη παράσταση που σημειωτέον ότι αποτελεί την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Σωτήρη Χατζάκη με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ μιας και ως γνωστό εδώ και λίγο καιρό ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, θα επαναληφθεί σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 21.30, στο πλαίσιο πάντα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Το εισιτήριο να θυμίσουμε ότι κοστίζει 15 ευρώ και 12 ευρώ για τους φοιτητές και ανέργους και εισιτήρια διατίθενται στα καταστήματα Discover, Musical και Καραμούζης.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν χθες βράδυ την παράσταση ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού τομέα του Δήμου Νίκος Κωστόπουλος, ο συντονιστής της καλλιτεχνικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας Βαγγέλης Πολίτης, ο Νίκος Παπαλέξης, οι Παναγιώτης Βαφέας και Χαράλαμπος Στανίτσας από τη δημοτική αρχή, κ.α.

Η παράσταση που την επόμενη εβδομάδα (26 και 27/7) θα πάει στην Επίδαυρο, κέρδισε το στοίχημα με το κοινό, το οποίο και χειροκρότησε θερμά όλους τους συνετελεστές με το περισσότερο χειροκρότημα να το εισπράττει ο εξαιρετικός Θεσσαλονικιός στην καταγωγή ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης ως θηλυπρεπής θεός Ερμής, ο οποίος φορούσε και ένα καταπληκτικό κοστούμι της Έρσης Δρίνη (μαύρο κολάν με κόκκινες μπότες με τακουνάκι, μπέρτα με στρας και καπέλο με φτερά).

Εξίσου καλός όπως πάντα, ήταν ο συντοπίτης μας Αχαιός ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (από την Ζήρεια του Αιγίου) ως Τρυγαίος με πανκ μαλλί καταφέρνοντας να "απογειώνει" σχεδόν κάθε ατάκα του, να έχει απίστευτη επικοινωνία με το κοινό (οι θεατές των πρώτων κερκίδων μάλιστα σε κάποια σκηνή ραντίστηκαν στην κυριολεξία από μέλη του θιάσου με νερό) και σκηνική άνεση.

Σε άλλο σημείο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος απευθύνθηκε σε φωτογράφο που καθόταν στις κερκίδες και του είπε για τον Ερμή - Μουρατίδη που πόζαρε, "μην τον φωτογραφίζεις, δεν βλέπεις", προκαλώντας ηχηρά γέλια.

Μία μόνο σκηνή στην παράσταση, αυτή της Παράβασης έχει ο σπουδαίος βετεράνος ηθοποιός μας Γιώργος Κωνσταντίνου που ως άλλος ποιητής εμφανίστηκε ντυμένος με λευκό κοστούμι, καπέλο στυλ Panama ενώ χορέψε και ένα τανγκό με την θεά Ειρήνη.

Η σκηνή του Γ. Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι γεγονός ότι στην αρχή η φωνή του ακούστηκε λίγο βραχνή και σιγανή για να δυναμώσει στη συνέχεια, περίκλειε και το "ζουμί" της παράστασης αλλά και μία νότα σοβαρού προβληματισμού λέγοντας ατάκες για τα κακά της μοίρας μας αλλά και για το ποιός ευθύνεται που έκανε το κρασί μας ξύδι και μας "ευνούχισε" ως λαό.

Το δίδυμο Χαραλαμπόπουλου - Μουρατίδη είχε πολλές ατάκες επικαιρότητας που αναμενόμενα έβγαλαν γέλιο, από το ρεφραίν του άσματος "Δεν σου κάνω τον άγιο", τα υποβρύχια, το "Τσοχατζότεκνο", τις συνταγές του Σκαρμούτσου, τα 20 χρόνια Φοίβος, την ατάκα "να ξεΣτουρναροποιηθώ", κ.α.

Πολύ γέλιο επίσης προκάλεσε η ατάκα "θα πάρετε τα τρία μου...παραγραφή, περαίωση και υπουργική ασυλία" αλλά και η σκηνή του χορού με υπόκρουση το γνωστό "ω ντιρλαντά".

Η παράσταση είχε ρυθμό, κέφι, είχε πολλούς και καλούς ηθοποιούς που ήταν πάνω από 20 σε αριθμό και ωραία δουλειά στη μουσική από τον Μίνωα Μάτσα, ο οποίος όπως διαβάσαμε μόλις πριν από 2 χρόνια είχε υπογράψει τη μουσική επένδυση και στην "Ειρήνη" που είχε ανεβάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Βέβαια εκφράστηκαν και αντιρρήσεις για την παράσταση όπως για τις κάπως πιο αδύναμες τελευταίες σκηνές όταν καταφθάνουν μετά την απελευθέρωση της Ειρήνης διάφοροι "περίεργοι" στο σπίτι του Τρυγαίου που γίνεται το σχετικό γλέντι καθώς και για το λειτουργικό αλλά όχι σπουδαίο σκηνικό. Επίσης τα χορικά μέρη φάνηκαν υπερτονισμένα με άλλα να είναι πολύ ωραία και άλλα πιο μέτρια.

Γενικά πάντως η παράσταση του ΚΘΒΕ που είχε διανθιστεί και με "Πατρινές ατάκες" με κορυφαία αυτή "εδώ στην Πάτρα με τα μπουρμπούλια θα κατακλύσουν το λιμάνι της πόλης οι λιλλιπούτειοι καρναβαλιστές", παρέσυρε το κοινό και το έκανε να χαρεί και περάσει ένα ευχάριστο δίωρο, γεγονός πολύ σημαντικό.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Επιμέλεια - Τάκης Γ. Μαρτάτος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture