Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κάλεσε τον υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο να έρθει να δει τις "Τρωάδες"

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κάλεσε τον υπουργό Π. Π...

Ο νέος υπουργός πολιτισμού δεν θα καταφέρει να έρθει στις παραστάσεις της Πάτρας αλλά θα φροντίσει να πάει στην Επίδαυρο στις 23 Αυγούστου

Το νέο υπουργό πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο προσκάλεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, να έρθει να παρακολουθήσει στο Κάστρο την αυριανή πρεμιέρα της παράστασης «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Ωστόσο ο υπουργός θα βρίσκεται στην Επίδαυρο για να δει την παράσταση «Σαμία» του Μενάνδρου που ανεβαίνει από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σήμερα 19 Ιουλίου και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη με τον τραγουδιστή Αλκίνοο Ιωαννίδη σε ρόλο ηθοποιού, αυτόν του Μοσχίονα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να πάει στην Επίδαυρο στις 23 και 24 Αυγούστου όπου θα παιχθούν οι «Τρωάδες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή με την Άννα Κοκκίνου – Εκάβη και να δει εκεί την παράσταση και να χαιρετήσει από κοντά τους συντελεστές.

Στην Πάτρα πάντως το 9ήμερο των παραστάσεων των «Τρωάδων» προβλέπεται να έρθουν αρκετοί θεατές από την Αθήνα και άλλες περιοχές καθώς και πολιτιστικοί συντάκτες όπως η Έφη Μαρίνου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα έρθει σίγουρα πιθανόν στην αυριανή πρεμιέρα ο τέως υπουργός πολιτισμού και τέως Δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος.

Στο μεταξύ καλά πηγαίνει η προπώληση για τις παραστάσεις των «Τρωάδων» που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 20-23 Ιουλίου και 26-30 Ιουλίου στο Κάστρο σε ειδικά διαμορφωμένο θεατράκι. Πριν την έναρξη των παραστάσεων, στις 20.45, ταλαντούχοι Πατρινοί καλλιτέχνες του λυρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα καλωσορίζουν τους θεατές με ένα ημίωρης διάρκειας πρόγραμμα με άριες και μουσικά κομμάτια από το αρχαίο δράμα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και θέλει δημοσίως να ευχαριστήσει εταιρείες και οργανισμούς όπως την Εθνική Τράπεζα, την Λουξ – Μαρλαφέκας, την Αχάια Κλάους, κ.α. για τη στήριξη τους στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς αγόρασαν πακέτα εισιτηρίων για την παράσταση.

Τ. Μαρτάτος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture