Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Αχαιή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα στο "Βήμα της Κυριακής" - "Οι πολιτικοί μόνο αν αγαπήσουν την Ελλάδα και νιώσουν το μεγαλείο της, θα αγωνιστούν για να τη σώσουν»

Η Αχαιή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα στ...

Η ταλαντούχα μουσική δημιουργός στις 21 Ιουλίου θα δώσει συναυλία στην Α. Ολυμπία και στις 22/7 στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Με την επιτυχημένη μουσική της παράσταση που είχε παρουσιάσει στο Gazarte της Αθήνας την περασμένη χειμερινή σαιζόν, περιοδεύει ανά την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, η συνθέτρια και σολίστ στο βιολί Ευανθία Ρεμπούτσικα η οποία ως γνωστό έλκει την καταγωγή της από την Κάτω Αχαΐα.

Η παράσταση αυτή με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες, με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο και χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης, με με τίτλο «To αστέρι κι η ευχή», θα παρουσιαστεί αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 στις 21.00 στην Αρχαία Ολυμπία, στο θέατρο Δάσους «Δρούβα» και την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουλίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 21.00.

Σε συνέντευξη της στο "Βήμα της Κυριακής" η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη αισθάνθηκε μία ζεστασιά, σαν να βρέθηκε σε έναν οικείο χώρο, με μυρωδιές και αρώματα που θύμιζαν κάτι απροσδιόριστο από το παρελθόν.

Στην ίδια συνέντευξη στο Βήμα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα αναφέρθηκε και στην αγάπη της για τον κινηματογράφο. «Το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν ιδιοκτήτης κινηματογραφικής αίθουσας στην Κάτω Αχαΐα, με έχει επηρεάσει. Είμαι στην κυριολεξία παιδί του κινηματογράφου, αφού όταν έπιασαν τη μητέρα μου οι πόνοι της γέννας ήταν στον κινηματογράφο.

Μαζί με τα αδέλφια μου βοηθούσαμε τον πατέρα μου στην καμπίνα προβολής, χαζεύαμε τις ταινίες και θυμάμαι πως μου άρεσαν ιδιαίτερα εκείνες του Ιταλικού κινηματογράφου αλλά και τα μιούζικαλ με τις μουσικές τους. Φελίνι, Νίνο Ρότα, Μορίς Ζαρ. Η κινηματογραφική μουσική ήταν η παρέα μου για πολλά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αχαιή ταλαντούχα δημιουργός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στην ελληνική κοινωνία που υποφέρει θα αφιέρωνα μονάχα το “Αστέρι και την ευχή” με την βαθιά ελπίδα να πραγματοποιηθούν τα όνειρα όλου του κόσμου. Στις κυβερνήσεις δικομματικές ή μη, θα αφιέρωνα τους “Μεγάλους Έλληνες”, έτσι ώστε μέσα από το ταξίδι της μουσικής στις ζωές των ανθρώπων που την τίμησαν, να νιώσουν το μεγαλείο αυτής της χώρας και να την αγαπήσουν. Μόνο αν την αγαπήσουν θα αγωνιστούν για να τη σώσουν».

Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και βιολί με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου», την πολυαγαπημένη «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak», συνθέτουν την παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Σε ένα λιτά δομημένο(και σε κορυφαίες στιγμές διαδραστικό) πρόγραμμα. Με ιδιαίτερη στιγμή της μουσικής παράστασης, εκείνη της Κωνσταντίνας Μελαχροινούδη, μια νέας τραγουδίστριας, η οποία ερμηνεύει στα ελληνοαραβικά την «Αλεξάνδρεια».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture