Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη προβολή στο θερινό σινεμά για ανέργους και νέα ζευγάρια

Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη προβολή στο θ...

Στο Λαϊκό θέατρο στην οδό Γερμανού

Το Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο χθες ξαναζωντάνεψε με την έναρξη των προβολών ταινιών για ανέργους και νέα ζευγάρια που διοργανώνει ο Εργατικός Τομέας Αχαΐας της ΚΝΕ, στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε ήταν τα Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας, ταινία που ασχολείται με το «ποιος ήταν ο Ερνέστο Γκεβάρα πριν γίνει «Commandante».

Πριν την προβολή, σε σύντομο χαιρετισμό, ο Βγενόπουλος Νίκος (γραμματέας του Εργατικού Τομέα Αχαΐας) μεταξύ άλλων τόνισε: «…Η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα ‘’κανένας μόνος του στην κρίση – όλοι για έναν και ένας για  όλους’’. Η επίθεση των αφεντικών ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και κυρίως της νέας βάρδιας της – των νέων ανέργων και όλων αυτών που εργάζονται με μισθούς πείνας, πρέπει να απαντηθεί με τους νέους εργαζόμενους και άνεργους οργανωμένους στα σωματεία και συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές και επιτροπές ανέργων. Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα αφεντικά και το σύστημά τους – το καπιταλισμό, και όχι μόνο στον τάδε ή δείνα διαχειριστή της εκμετάλλευσής μας, είτε λέγεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, πρέπει να δυναμώνουν οι μορφές αλληλεγγύης που θα δίνουν πνοή στον αγώνα και θα ενισχύουν τη συλλογικότητα…».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΗ

ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ (1980)

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Μαντζουράνη, Ηλίας Λογοθέτης, Κώστας Τσάκωνας.

Ο Θανάσης ένας τίμιος εφοριακός δεν τα βγάζει πέρα και έχει προβλήμα να παρέχει στην οικογένειά του τα απαραίτητα. Έτσι η γυναίκα του αναγκάζεται να πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο με αποτέλεσμα να μην βλέπονται καθόλου. Λίγο αργότερα ο προιστάμενος του Θανάση του αναθέτει τον έλεγχο ενός εργοστασίου όπου αποκαλύπτεται ότι γίνονται μεγάλες κομπίνες... (92')

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ- UP (2009)

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πίτερ Ντόκτερ, Κρίστοφερ Πλάμερ

Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν -χήρος πια- αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του. Δένοντας το σπίτι του σε χιλιάδες μπαλόνια, απογειώνεται για τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής. Στην πορεία, βέβαια, διαπιστώνει ότι δεν ταξιδεύει μόνος του (96΄).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ -GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK (2005)

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Στράδερν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ, Πατρίσια Κλάρκσον

Το 1953, σε μια περίοδο αντικομουνιστικής υστερίας, ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ του CBS Έντουαρντ Μόροου και ο παραγωγός του Φρεντ Φρέντλι, διακινδυνεύουν την καριέρα τους επιτιθέμενοι κατά του γερουσιαστή Μακάρθι και των ανακριτικών μεθόδων του εναντίον όσων κατηγορούνται ως δήθεν πράκτορες της Μόσχας (93΄).

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – AMERICAN HISTORY  X (1998)

Σκηνοθεσία: Tony Kaye

Πρωταγωνιστούν:  Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo

Ο Ντέρεκ είναι ένας οργισμένος νεαρός όπου η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων. Τελικά, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και μετανοεί. Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν… (119΄)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ – CRADLE WILL ROCK (1999)

Σκηνοθεσία:  Tim Robbins

Πρωταγωνιστούν:  Hank Azaria, Rubén Blades, Joan Cusack

Στη Νέα Υόρκη του 1936, ένας μαρξιστής θεατρικός συγγραφέας γράφει ένα προλεταριακό μιούζικαλ, που δέχεται να σκηνοθετήσει ο 22χρονος Όρσον Γουέλς, όχι χωρίς την αντίδραση των αρχών που απαγορεύουν την παράσταση. Όμως οι καλλιτέχνες είναι αποφασισμένοι να παίξουν έστω και στο δρόμο (132΄).

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture