Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O Νίκος Κωστόπουλος στο thebest.gr - "Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας παρά το λουκέτο στο Δήμο"

O Νίκος Κωστόπουλος στο thebest.gr -  &q...
Μαρτάτος Tάκης

Απόψε και αύριο είναι προγραμματισμένη στο Αρχαίο Ωδείο η παράσταση "Ελένη" με την Πέμυ Ζούνη

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες μέρες, διαβεβαίωσε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κωστόπουλος.

Λόγω του λουκέτου στο Δήμο Πατρέων όπως και στους δήμους όλης της χώρας λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που αφορά την κινητικότητα στους Δήμους και την κατάργηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων), υπάρχει διάχυτη η εντύπωση αλλά και η πληροφορία για πιθανή μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Επίσης ακούστηκε ως πιθανό ενδεχόμενο, συνδικαλιστές εργαζόμενοι του Δήμου να μεταβούν στο Αρχαίο Ωδείο και να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ζητώντας από τους συναδέλφους τους που δουλεύουν στον Πολιτιστικό τομέα και στο Διεθνές Φεστιβάλ καθώς και σε όσους βοηθούν εθελοντικά, να συμπαραταχθούν στον αγώνα τους.

Ο κ. Κωστόπουλος όπως είπε στο thebest.gr, «σαφώς και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα όλων των εργαζομένων στους ΠΟΕ ΟΤΑ και δυστυχώς όπως δείχνουν τα πράγματα έτσι θα κυλήσει όλο το καλοκαίρι με ένταση, αναστάτωση και κινητοποιήσεις. Επίσης κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα που αναμένεται να παρθεί η κεντρική απόφαση σε επίπεδο πανελλαδικό όλων των Δήμων. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας υπάρχουν κάποια συμβόλαια με θιάσους και σχήματα που δεν είναι δυνατόν να αθετηθούν. Έτσι θα έλεγα ότι ο Πολιτισμός και ο Kοινωνικός τομέας, κάποιες δομές του πρέπει να εξαιρεθούν για την ώρα από το σύνολο των κινητοποιήσεων στους Δήμους.

Κάποια πράγματα αναγκαστικά δεν μπορούν να σταματήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος επισημαίνοντας ότι η αποψινή και αυριανή παράσταση της «Ελένης» με την Πέμυ Ζούνη θα διεξαχθεί κανονικά όπως και η συναυλία της Dulce Pontes το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 στο Αρχαίο Ωδείο ενώ για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τη σφραγίδα του Διονύση Σαββόπουλου. Ενδεχομένως να δημιουργηθεί πρόβλημα την Τρίτη που έχει προκηρυχθεί η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Κωστόπουλος μέχρι στιγμής είναι ικανοποιημένος από την υποδοχή που έχει επιφυλάξει το κοινό στις εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Τόσο οι κινηματογραφικές προβολές, οι βραδιές τζαζ, η συναυλία αφιέρωμα στον Θανάση Τσιπινάκη, ο κινηματογράφος για παιδιά σημείωσαν μεγάλη επιτυχία ενώ και η κωμική παράσταση "Ο Επιθεωρητής" με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη χθες Τετάρτη βράδυ είχε περισσότερους θεατές (ξεπέρασε τους 600) σε σχέση με την πρώτη βραδιά την Τρίτη. Συνολικά εκτιμάται ότι είδαν την παράσταση στην Πάτρα πάνω από 1100 θεατές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture