Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Ικανοποίηση των γονέων παιδιών με αυτισμό για τις παιδοψυχιατρικές κλινικές στο «Καραμανδάνειο»

Πάτρα: Ικανοποίηση των γονέων παιδιών με...

Ποιους ευχαριστούν για την υλοποίηση της δομής

Το Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών και εφήβων με Αυτισμό του Νομού Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξαγγελία από την 6η Υ.ΠΕ. της λειτουργίας αρχικά δύο παιδοψυχιατρικών κλινών στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό Νοσοκομείο. Στην ανακοίνωση του ΕΨΥΕΠΕΑ, αναφέρονται τα εξής:

«Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα συμβάλει στην προαγωγή και αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου στην Αχαΐα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και η πρόθεση για περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν πληρέστερα οι ανάγκες της ψυχικής υγείας και της ιατροπαιδαγωγικής αντιμετώπισης των παιδιών και εφήβων της περιφέρειάς μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και ιδιαιτέρως τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, που επιδεικνύοντας θέληση και πνεύμα συνεργασίας αποφάσισαν την άμεση λειτουργία 2 κλινών, από τις επτά που έχουν εγκριθεί πρό τριετίας, αλλά η υλοποίηση «πάγωσε».

Αναμένουμε την υλοποίηση του εξαγγελθέντος μέτρου και προσβλέπουμε στην προαγωγή της συνεργασίας των συλλόγων ψυχικής υγείας, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, με τον δημόσιο τομέα κατά τρόπο επωφελή και για τις δύο πλευρές και κυρίως για τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών τους.

Ο σύλλογός μας που εκπροσωπεί τα άτομα με Αυτισμό, επιζητεί τη συνεργασία με όλους τους φορείς πανεπιστημιακούς, κρατικούς, ιδιωτικούς, διεθνείς κλπ. για την ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, ανοικτής ή κλειστής περίθαλψης, προγραμμάτων ερευνητικών όπως και προγράμματα ευαισθητοποίησης και αγωγής της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα τελεσφορήσει μια προσπάθεια οκτώ και πλέον ετών και να αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Καραμανδανείου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πατρών, διαγνωστικό, θεραπευτικό, συμβουλευτικό και υποστηρικτικό πρόγραμμα, καθώς και Ιατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο της Άνω Πόλης.

Γιατί δυστυχώς οι γονείς των παιδιών με Αυτισμό τρομάζουμε πολύ περισσότερο από την έλλειψη υποδομών και γνώσης, παρά από την ίδια τη διαταραχή.

Στην Πάτρα υπάρχουν 1200 περίπου άτομα στο φάσμα του Αυτισμού και στην Αχαΐα περί τα 2.350 Αυτιστικά άτομα. Πεντακόσια παιδιά και έφηβοι είναι η ομάδα στόχος και παρέμβασής μας στην Πάτρα και τη γύρω περιοχή.

Το 2012 έχουν διαγνωσθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερα παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού, παρά με AIDS, διαβήτη και καρκίνο.

Η αναγκαιότητα οργανωμένων Υπηρεσιών και η συστηματική διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων αποτελεί μονόδρομο.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η μετάδοση της γνώσης και η ενημέρωση της κοινωνίας ευρύτερα, προωθούν την αναγνώριση των ιδιαίτερων αναγκών των ατόμων με αυτισμό και τη δημιουργία υπηρεσιών, ικανών να παρέχουν κατάλληλη υποστήριξη δια βίου, σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Κάθε παρόμοια προσπάθεια, που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στην ευπαθή και παραμελημένη αυτή ομάδα βαρειάς και ισόβιας αναπηρίας, τον Αυτισμό, τη χαιρετίζουμε, τη στηρίζουμε και είμαστε στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων για συνεργασία και βοήθεια.

Εκτός από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή τους, τον υποδιοικητή του ΠΠΓΝΠ καθηγητή κ. Ηλία Παναγιωτόπουλο, τον διοικητή του Καραμανδανείου κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον καθηγητή της Ψυχιατρικής του ΠΠΓΝΠ κ. Φίλιππο Γουρζή, τη Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου κ. Βιολέτα Σιγάλα και την παιδοψυχίατρο του ΠΠΓΝΠ αν. Καθηγήτρια κ. Αγγελίνα Κατριβάνου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being