Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Τσονάκα στο Πολύεδρο της Πάτρας στις 18 Ιουλίου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Τ...

Λέγεται «Δε θέλω να σε αγγίζει ούτε ο ίσκιος μου»

Την επόμενη Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Πολύεδρο της Πάτρας στην οδό Κανακάρη, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Α. Τσονάκα με τίτλο «Δε θέλω να σε αγγίζει ούτε ο ίσκιος μου».

Θα μιλήσουν ο Γιώργος Καραχάλιος ποιητής, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Παναγιώτης Πάγκαλος, ιστορικός αρχιτεκτονικής, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκων ΕΑΠ, o Σωκράτης Σκαρτσής, ποιητής καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και ο ίδιος ο συγγραφέας Βασίλης Α. Τσονάκας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου, η οποία κατάγεται από το Αίγιο.

Ένας μεγάλος μονόλογος. Με αφορμή το γεγονός της ρήξης μιας σχέσης, περιπλανάται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ερευνώντας τον ανθρώπινο χαρακτήρα και την ανυποταξία απέναντι στη μοίρα. Μέσα από τη σύγκρουση αναδύονται οι μνήμες και τα ερωτήματα που συνοδεύουν τον καθένα στο βίο του και αποκτούν την καθολικότητα που οδηγεί στη γαλήνη και την αισιοδοξία της προοπτικής.

Ο Βασίλης Α. Τσονάκας, αρχιτέκτονας, προιστάμενος της Πολεοδομίας Πατρών, έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1952. Οι πρώτες δημοσιεύσεις λογοτεχνικών του κειμένων είχαν γίνει στην "Υδρία" και στα "Όστρακα".

Ακολούθησε η έκδοση των διηγημάτων "Φύκια", "Όστρακα", Πάτρα 1980, "Οι ευπροσήγορες μαρτυρίες ενός πολίτη", Αχαϊκές Εκδόσεις, Πάτρα 1990 και «Τα κείμενα της καθόδου» Περί Τεχνών, Πάτρα 2004.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture