Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δυτική Αχαΐα: Ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική, με οδηγό τη φωνή του Αλέξανδρου Μπελλέ που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος…

Δυτική Αχαΐα: Ένα ταξίδι στην ελληνική μ...

Το Σάββατο στην πλατεία Παππαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα

Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας, μετά την μεγαλειώδη συναυλία του Χρήστου Λεοντή στο Τείχος Δυμαίων (Κάστρο Καλογριάς) στον Άραξο το καλοκαίρι του 2011, τη συναυλία της Εύας Ψυλλάκη στις Πόρτες και συγκεκριμένα στον Αρχαιολογικό Χώρο που βρίσκεται στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο της ομώνυμης τοπικής κοινότητας το καλοκαίρι του 2012, συνεχίζει το ταξίδι στην ελληνική μουσική με τη συναυλία «Σαν Έρθεις», ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του νέου ταλαντούχου ερμηνευτή Αλέξανδρου Μπελλέ, αλλά και διασκευές κομματιών Ελλήνων συνθετών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου και άλλων.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στην πλατεία Παππαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.-είσοδος ελεύθερη ο Αλέξανδρος Μπελλές και η μπάντα του με χορηγία των καταστημάτων της Κάτω Αχαΐας Αρίστου Σωτηρόπουλου, Κουνέλη, Κωνσταντίνου Χ. Δρακούλη  και Άντας καθώς και τους Μύλους Κεπενού και την Αθηναϊκη Ζυθοποιΐα θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα.

Σε συνέχεια των δύο συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2011 και του 2012 αντίστοιχα και εντάχθηκαν στην πολιτική του δήμου ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου Δυτικής Αχαΐας, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια των προϋποθέσεων που είναι αναγκαίες για μια αναπτυξιακή τουριστική δυναμική, έρχεται η συναυλία με τον Αλέξανδρο Μπελλέ  σε μια προσπάθεια  δημόσιας παρέμβασης και συμβολής στη συζήτηση που διεξάγεται στην κοινωνία – και θα διαρκέσει καιρό αυτή η συζήτηση – για την πολύπλευρη κρίση και τις αιτίες της και πως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα που θα βοηθήσει ουσιαστικά αλλά και ψυχικοπνευματικά την κοινωνία στην επίλυση των συνεπειών της οικονομικής ύφεσης.

«Είναι δύσκολο να μιλάς για πολιτισμό, όταν οι υπηρεσίες, τα όργανα του ΟΗΕ, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αντί να υπηρετούν την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη, την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, υπηρετούν την οικονομική υποταγή της ανθρωπότητας σε ένα τραπεζικό ολιγοπώλιο» αναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας «Σε πείσμα των καιρών και περνώντας από το ατομικό στο συλλογικό, πραγματοποιούμε αυτή την πολύ όμορφη συναυλία. Στη δική μας πολιτισμική παράδοση που εκφράζει και κοινωνεί ως ομόρριζες έννοιες τον Πολιτισμό και τον Πολίτη, δικαιούμαστε να θεωρούμε τον πολιτισμό αντίδοτο στην κρίση. Η πολιτισμική μας παράδοση, διδάσκει ότι υποχρεούμαστε και δικαιούμαστε να αντιστεκόμαστε».

Σε πείσμα των δυσοίωνων για την Ελλάδα, και παντός ελληνικού στοιχείου, καιρών που διανύουμε, λοιπόν δίνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αντίστασης με ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της folk ελληνικής μουσικής με νέο ήχο, rock ενορχήστρωση και φωνές ηλεκτρικές.

Μια παράσταση με τραγούδια ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή. Τη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος επέλεξε τον Αλέξανδρο Μπελλέ ως βασικό ερμηνευτή των μεγάλων του έργων "Θητεία", "Ιθαγένεια", "Χρονικό", "Ανεξάρτητα" και "Ελεύθερους Πολιορκημένους". Μαζί με τον Αλέξανδρο Μπελλέ, στη σκηνή θα βρεθούν πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί και η Αντιγόνη Μπασακάρου που με την αφοπλιστική ερμηνεία της στοχεύει στην καρδιά των τραγουδιών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Μπελλές γεννήθηκε στην Χίο το 1984. Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο κολέγιο Ελλάδος και στα είκοσι του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Γλυφάδας. Συνέχισε στην Αγγλία, στο Leeds college of music και στο Λονδίνο όπου έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και κιθάρας.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Αγγλία (Σταυρός του νότου, Πυρήνας, Stage25). Το 2008 τον ανακαλύπτει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και του αναθέτει να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» «Ανεξάρτητα» και «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Από τότε μέχρι σήμερα πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009 , στο Plaisir d'Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011 και στο Town Hall της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 22 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε από την Phonograph Music Productions το πρώτο του album, με τίτλο : ΣΑΝ ΕΡΘΕΙΣ.







Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture