Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δεν παίρνουν το πλοίο της γραμμής οι Έλληνες - Μειωμένη κατά πολύ η κίνηση τα 4 τελευταία χρόνια

Δεν παίρνουν το πλοίο της γραμμής οι Έλλ...

Παρά την αύξηση του τουρισμού

Παρά τις αφίξεις-ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα για το 2013 ο κλάδος της ακτοπλοΐας δεν φαίνεται προς το παρόν να κερδίζει κάτι. Αντιθέτως, παρουσιάζει μείωση κατά 4% έως σήμερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αυτό επεσήμανε ο Α’ Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Aντώνης Αγαπητός.

Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αιτία είναι η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας όχι μόνο των Ελλήνων, που αποτελούν το 75% της κίνησης, αλλά και των Ισπανών, των Ιταλών και - προσφάτως - των Γάλλων επισκεπτών της χώρας μας.

Εξάλλου η ακτοπλοΐα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα έναν δυσχερή παράγοντα: «Από το 25% των πελατών που είναι ξένοι, αρκετοί πλέον πηγαίνουν κατευθείαν στα νησιά με πτήσεις τσάρτερ.

Είναι ακριβές οι υπηρεσίες του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" κάτι που πλήττει και εμάς. Θα θέλαμε οι τουρίστες να έρχονται στο "Ελ. Βενιζέλος" να έβλεπαν την Αθήνα και στη συνέχεια να πήγαιναν στα νησιά με τα πλοία», υπογράμμισε ο κ. Αγαπητός.

Συνολικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων στην ελληνική ακτοπλοΐα είναι μειωμένη κατά 30%. «Έχουμε χάσει τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες, 500 χιλ. ΙΧ αυτοκίνητα, 140.000 φορτηγά», είπε ο κ. Αγαπητός προσδιορίζοντας την απώλεια εσόδων για όλο τον κλάδο αυτή την περίοδο στα 300 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά