Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι "πρωτιές" της παράστασης "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου στο Κάστρο της Πάτρας

Οι "πρωτιές" της παράστασης &q...

Έχει ήδη ετοιμαστεί θέατρο στο Κάστρο με κερκίδες, 280 θέσεων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι θεατρόφιλοι την παράσταση αρχαίας τραγωδίας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας «Τρωάδες» του Ευριπίδη που σηματοδοτεί και δύο πρωτιές.

Η μία είναι ότι για 1η φορά στην σημαντική καριέρα της η εκλεκτή ηθοποιός Άννα Κοκκίνου παίζει σε αρχαία τραγωδία και δη θα εμφανιστεί στην Επίδαυρο όπου η παράσταση θα πάει στις 23 και 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Επίσης είναι η 1η ουσιαστικά φορά που ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής και σκηνοθέτης των «Τρωάδων», καταπιάνεται με μία αρχαία τραγωδία. Οι «Τρωάδες» θεωρούνται η πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.χ. και καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή.

Οι Τρωάδες απηχούν, όχι τον πόλεμο ή την ήττα, αλλά την υπέρβαση παντός ορίου στη διαχείριση κρίσεων εκ μέρους των "διαχειριστών", δηλαδή των νικητών.

Η ιστορία αναπτύσσεται στη "νεκρή ζώνη" μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.

Σε αυτή την σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της Τραγωδίας με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί να δοθεί στις 20 Ιουλίου στις 21.30 στο Κάστρο της Πάτρας, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Θα δοθούν συνολικά 9 παραστάσεις το διάστημα από 20 -23 και από 26 -30 Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ήδη στο χώρο του Κάστρου της Πάτρας είναι έτοιμο ένα ειδικό θέατρο με κερκίδες, 280 θέσεων ενώ η παράσταση θα έχει και ξενόγλωσσους υπέρτιτλους μιας και έχουν εκδοθεί και μοιραστεί φυλλάδια για τις «Τρωάδες» σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής όπου διαμένουν ξένοι τουρίστες (κυρίως Άγγλοι, Ρώσοι και Γερμανοί).

Για την προετοιμασία και όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της φιλόδοξης αυτής θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, έχει στηθεί από τους υπεύθυνους του θεάτρου ένας ολόκληρος μηχανισμός που άτυπα ονομάζεται «Σύστημα Τρωάδες».

Ήδη οι μεγάλοι χορηγοί της παράστασης, ανάμεσα τους η Εθνική Τράπεζα και η Λουξ έχουν προαγοράσει εισιτήρια ενώ διατίθενται και φθηνότερα πακέτα εισιτηρίων για συλλόγους, ομάδες και γκρουπ.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο πέρα τα θεατρικά σεμινάρια που θα διεξαχθούν παράλληλα με τις παραστάσεις στην Πάτρα, είναι ότι πριν την έναρξη του έργου, λυρικοί καλλιτέχνες της ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας θα υποδέχονται μουσικά τους θεατές.

Στην παράσταση που συμμετέχει και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», παίζουν ακόμα η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, η Κόρα Καρβούνη, κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture