Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σειρά δωρεάν κινηματογραφικών προβολών στο Λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού στην Πάτρα

Σειρά δωρεάν κινηματογραφικών προβολών σ...

Ξεκινά η ΚΝΕ Τ.Ο. εργατών Αχαίας στις 12 Ιουλίου

Μία σειρά κινηματογραφικών ταινιών θα προβάλλει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 12 έως και τις 24 Ιουλίου 2013 στο Λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού και Ηλείας στην Πάτρα η Τ.Ο. Εργατών Αχαΐας της ΚΝΕ.

Η ενότητα προβολών λέγεται Θερινό Σινεμά για Ανέργους και νέα ζευγάρια και ξεκινά στις 12 Ιουλίου στις 21.00 με την αξιόλογη ταινία του Βάλτερ Σάλες, παραγωγής 2004 «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στο ρόλο του νεαρού Τσε Γκεβάρα σε ένα ταξίδι του στην Λατινική Αμερική των αρχών του ’50 που έμελλε να διαμορφώσει την αριστερή πεποίθηση και μετέπειτα επαναστατική σκέψη του.

Η ταινία αυτή που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, αποτελεί παραγωγή του διάσημου ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η 2η ταινία που θα παιχθεί στο Λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού, θα είναι ένα κοινωνικό φιλμ με τον Θανάση Βέγγο, την Άννα Μαντζουράνη, τον Ηλία Λογοθέτη, τον Κώστα Τσάκωνα, τον Βάσο Ανδρονίδη, κ.α., παραγωγής 1980, σε σενάριο και σκηνοθεσία Θόδωρου Μαραγκού.

Ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος υποδύεται στην ταινία τον Θανάση που είναι ένας τίμιος εφοριακός, ο οποίος δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά και έχει πρόβλημα να ζήσει την οικογένεια του που αποτελείται από την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Έτσι αναγκάζεται η γυναίκα του να πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο με αποτέλεσμα να μην βλέπονται καθόλου και η επικοινωνία τους να γίνεται αφήνοντας ο ένας στον άλλο σημειώματα.

Μια μέρα αναθέτει στο Θανάση ο διευθυντής του τον έλεγχο ενός εργοστασίου, όπου ανακαλύπτει ότι γίνονται μεγάλες κομπίνες φοροδιαφυγής. Ο Θανάσης παρουσιάζεται καμαρώνοντας την ανακάλυψη της φοροδιαφυγής στον διευθυντή του και αυτός αντί να του δώσει συγχαρητήρια τον μεταθέτει στα σύνορα. Ο Θανάσης μπροστά στην απόγνωση του να χωρίσει με την οικογένεια του αναγκάζεται να κάνει απεργία πείνας έξω από την εφορία του. Όπου όλος ο κόσμος του συμπαραστέκεται. Το αποτέλεσμα όμως είναι να απολυθεί από την δουλειά του. Ψάχνοντας για νέα δουλειά τα καταφέρνει και βρίσκει σε ένα εργοστάσιο, όπου τον χρησιμοποιούν χωρίς να το ξέρει σαν απεργοσπάστη. Έτσι βρίσκεται αντιμέτωπος με τους απεργούς όπου μέσα σε αυτούς είναι και η γυναίκα του.

Ακόμα στο πλαίσιο των συγκεκριμένων προβολών, έχουν προγραμματιστεί να παιχθούν στις 17 Ιουλίου η παιδική ταινία της Pixar «Ψηλά στον ουρανό – Up» που είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, παραγωγής 2009, στις 19 Ιουλίου η ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη» του Τζορτζ Κλούνει, παραγωγής 2005, στις 22 Ιουλίου η κοινωνική ταινία που θίγει το θέμα του νεοναζισμού «Μαθήματα Αμερικάνικης ιστορίας» με πρωταγωνιστές τον Έντουαρντ Νόρτον και τον Έντουαρντ Φέρλονγκ, παραγωγής 1998 ενώ στις 24 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «Οι Αντάρτες του Μπρόντγουει» σε σκηνοθεσία του Τιμ Ρόμπινς, παραγωγής 2001.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture