Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αναζητείται άλλος χώρος στην Πάτρα για το "Άνδρες Έτοιμοι για όλα" μετά το κόψιμο από το ΚΑΣ

Αναζητείται άλλος χώρος στην Πάτρα για τ...

Δεκαέξι συνολικά εκδηλώσεις θα έχει το 32ο Φεστιβάλ Πάτρας, ανάμεσα τους και τις συναυλίες Αλεξίου και Φραγκούλη που εγκρίθηκαν

Με την παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα – The Full Monty» των Ρέππα – Παπαθανασίου με τους Κώστα Κόκλα και Γιάννη Τσιμιτσέλη προγραμματιζόταν να ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου 2013 στο Αρχαίο Ωδείο, το φετινό 32ο Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ωστόσο μετά το «κόψιμο» της παράστασης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ στη συνεδρίαση την περασμένη Τρίτη 2 Ιουλίου το μεσημέρι (δεν εγκρίθηκε η παραχώρηση του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου της Πάτρας όπως ήδη έχει γραφτεί, για τις παραστάσεις «Άνδρες Έτοιμοι για όλα», «Μάικ ο Φασολάκης», «Fame» και «Τα Βαφτίσια» με το Νίκο Μουτσινά και την Ζέτα Μακρυπούλια), ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος βρίσκεται σε τηλεφωνική συνεννόηση και επικοινωνία με τους υπεύθυνους του θιάσου ώστε να βρεθεί άλλος χώρος για την διεξαγωγή και φιλοξενία της επιτυχημένης και εμπορικότατης αυτής παράστασης, στην Πάτρα.

Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ την περασμένη Τρίτη όπου παρέστη και προσωπικά όπως κάθε χρόνο ο κ. Ανδριόπουλος (από την πλευρά του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου δεν παρευρέθηκε κανένας) εγκρίθηκαν τελικά παρά τις κάποιες ενστάσεις που εκφράστηκαν, η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου «Ας μην μας καταβροχθίσουν οι κοριοί» που είναι για τις 8 Αυγούστου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου καθώς και οι συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου (29/8) και του Μάριου Φραγκούλη (επίσης μέσα στον Αύγουστο) που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος στο thebest.gr, συνολικά φέτος το Φεστιβάλ θα έχει 16 εκδηλώσεις (εδώ να διευκρινιστεί ότι κάποια σχήματα ενδεχομένως να έχουν διπλές παραστάσεις όπως η «Μήδεια» με τον Γιώργο Κιμούλη) και πως για την αναγγελία του προγράμματος, θα αναμένει και την γραπτή έγκριση από το ΚΑΣ την επόμενη εβδομάδα.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Ανδριόπουλος με την γραμματέα του ΚΑΣ κυρία Μεραμβελιωτάκη, του είπε ότι επειδή ήταν συγκεχυμένα τα πράγματα στη διάρκεια της συνεδρίασης, θα χρειαστεί να γίνει απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και εν συνεχεία να συνταχθεί το επίσημο έγγραφο που θα αναφέρει ποιες εκδηλώσεις «πέρασαν» και ποιες αντίστοιχα κόπηκαν.

Το κάπως δυσάρεστο μέχρι στιγμής είναι ότι παραμένει άγνωστο αν θα έρθει στην Πάτρα η μουσική παράσταση της Μαρινέλλας και του Κώστα Χατζή (το Φεστιβάλ Πάτρας είναι μεν σε συζητήσεις με τη συγκεκριμένη παραγωγή ωστόσο το κόστος είναι μεγάλο).

Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα οι δύο σπουδαίοι αυτοί καλλιτέχνες που «έσκισαν» στο Παλλάς της Αθήνας την περασμένη περίοδο, να έρθουν ανεξάρτητα στην Πάτρα, χωρίς την αιγίδα κάποιου φεστιβάλ και σε άλλο χώρο (εκτός δηλαδή Αρχαίου Ωδείου).

Τέλος να αναφέρουμε ότι σε άτυπη συνάντηση που είχε ο κ. Ανδριόπουλος με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκο Κωστόπουλο χθες το βράδυ, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο τη Δευτέρα περιμένει ένα εσωτερικό υπηρεσιακό χαρτί σχετικά με την έγκριση παραχώρησης στο Φεστιβάλ Πάτρας, τμήματος των παλιών Αποθηκών Κόλλα στην Παντανάσσης και Αγίου Ανδρέου.

«Επειγόμαστε να μπούμε στο χώρο για να μπορέσουμε να στεγάσουμε το γραφείο του Φεστιβάλ και βέβαια να λειτουργήσουμε το Φεστιβάλ Πάτρας που σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος στο thebest.gr.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture