Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Nutriart: Μεγαλομέτοχος και πιστώτριες τράπεζες ξανασκέφτονται το λουκέτο

Nutriart: Μεγαλομέτοχος και πιστώτριες τ...

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την πρώην Κατσέλης

Ο θόρυβος που προκλήθηκε στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σχετικά με την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε η εταιρεία Nutriart AE (πρώην Κατσέλης) του ομίλου Δαυίδ, φαίνεται πως αναγκάζει τον μεγαλομέτοχο κ. Γιώργο Δαυίδ, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες να ξανασκεφτούν το «λουκέτο». Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κινητικότητα - κυρίως μετά από την εκδήλωση του «ηθικού σκανδάλου» με την τοποθέτηση τουκ. Δαυίδ στη θέση του προέδρου της Eurobank - προκειμένου η επιχείρηση να επαναλειτουργήσει, αλλά πιο μικρή και με λιγότερους εργαζομένους.

Οπως είναι γνωστό μετά από τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις χρεών της εταιρείας οι τράπεζες πλέον φαίνεται να ελέγχουν συνολικά το 53,4% των μετοχών της εταιρείας, ενώ  η Tinola Holding που ανήκει στην οικογένεια Δαυίδ έχει περιοριστεί στο 39%. Οι συζητήσεις των δύο μερών έχουν αρχίσει και αναζητείται νέα χρηματοδότηση.

Η πλευράς των τραπεζών κατά πάσα πιθανότητα θα υπαναχωρήσει σχετικά με την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Nutriart AE, από την οποία τα χρήματα δεν θα οδηγηθούν στον περιορισμό των δανείων, αλλά στην ρευστότητα της εταιρείας.

Είναι γνωστό ότι προσφάτως έγινε προσπάθεια να πωληθεί ο αλευρόμυλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην εταιρεία Μέλισσα - Κίκιζας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε διότι οι τράπεζες ζητούσαν τα χρήματα του τιμήματος να οδηγηθούν στην απομείωση του τραπεζικού δανεισμού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά