Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αργυρό μετάλλιο στο διπλό των γυναικών για την Γεωργία Ζαβιτσάνου

Αργυρό μετάλλιο στο διπλό των γυναικών γ...

Ήταν ζευγάρι με την Όλγα Γεωργοπούλου

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο ΤΟΠ 8 η κορυφαία αθλήτρια της πατραϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης πρόσθεσε μια ακόμη επιτυχία στο πλούσιο ενεργητικό της με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο διπλό γυναικών του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών που έγινε το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Tο επίσημο site ΕΦΟΕΠΑ (www.httf.gr) γράφει για το διπλό γυναικών:

"Στο διπλό γυναικών η Λάουρα Νικουλάε με τη Χριστίνα Φίλη επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί. Στον τελικό η μεν με το "κομπίνα" λάστιχο, η δε με την ποιοτική επίθεση έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό και νίκησαν τις Όλγα Γεωργοπούλου/Γεωργία Ζαβιτσάνου με 3-0 σετ (11-5, 13-11, 11-9).

Οι φιναλίστ είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, καθώς είχαν 9-5 και αργότερα δύο σετ μπολ. Έτσι κι αλλιώς πάντως, πετυχημένη η παρουσία τους με τη Ζαβιτσάνου μάλιστα, να δίνει τον πρώτο της τελικό σε επίπεδο Πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών λίγες εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Τοπ 8 της ίδιας κατηγορίας.

Στα ημιτελικά οι Νικουλάε/Φίλη απέκλεισαν με 3-1 σετ τις Δάνδουλα/Παρίδη, ενώ οι Γεωργοπούλου/Ζαβιτσάνου με 3-0 τις Ζάνεβα/Χατσατριάν. Οι τελευταίες δημιούργησαν στα προημιτελικά την έκπληξη του ταμπλό όταν έκαμψαν το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Φιλαρέτη Εξάρχου/Μαρία Χριστοφοράκη, με 3-2 σετ. Αξιοσημείωτη στον ίδιο γύρο και η νίκη των Δάνδουλα/Παρίδη απέναντι στις νεαρές διεθνείς Ελένη Γεωργιάδου/Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)".

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου είχε και πολύ καλή παρουσία στο ατομικό όπου έφθασε στις θέσεις 5-8 για να χάσει την πρόκριση στην τετράδα από τη Φιλαρέτη Εξάρχου, που είναι μέλος της βασικής σύνθεσης της εθνικής γυναικών, με 4-1.

Το μετάλλιο της αθλήτριας των Φοίνικων είναι το μοναδικό που κέρδισε αθλήτρια από την περιφέρεια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και είναι το πρώτο που κατακτά αθλήτρια ή αθλητής της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στους αγώνες διεκρίθη και η νεάνιδα Κωνσταντίνα Παρίδη του Φοίνικα Αγίας Σοφίας ( ΠΕΙΡΑΙΑ) που προέρχεται και αυτή από τις ακαδημίες των Φοίνικων Γλυφάδας Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports