Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tον γάζωσαν με περισσότερες από οκτώ σφαίρες - Άφαντοι οι δράστες της δολοφονίας του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Tον γάζωσαν με περισσότερες από οκτώ σφα...

Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

09.10 Σοκάρει το πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που συνέβη στην Ηλεία στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της συζύγου του που βρισκόταν μαζί του, δύο δράστες που φορούσαν κράνη εκτέλεσαν με περισσότερες από οκτώ σφαίρες τον 52χρονο Αθανάσιο Αυγερόπουλο.

Οι Αρχές, όπως αναφέρει το ilialive.gr, αρχικά εξέταζαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό δείχνει να απομακρύνεται και να οδηγούνται σε άλλα κίνητρα όπως προσωπικές διαφορές, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτα, αλλά και χωρίς να έχει δει κάτι άλλο το φως της δημοσιότητας. 

Το χρονικό


Σύμφωνα με τα όσα φέρετε να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγός του, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση για φυσική ανάγκη της 43χρονης, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα μέσα σε μια λίμνη αίματος. 

Σε κατάσταση σοκ και ενώ βρίσκονταν πλησίον διερχόμενοι οδηγοί ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων πάντα σε κατάσταση σοκ. 

Οι έρευνες


Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εξέτασαν το κίνητρο της ληστείας. Από τη στιγμή που οι δράστες δεν είχαν αφαιρέσει κάποιο χρηματικό ποσό από τον ιερέα ή την τσάντα της συζύγου του αυτό έδειξε να απομακρύνεται όχι όμως και να αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση δόθηκε βαρύτητα σε άλλα κίνητρα που διερευνούν εξετάζοντας τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές. 

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο, όμως τηρούν σιγή ιχθύος σε ότι αφορά τα ευρήματά τους. Ακόμα περιμένουν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα διενεργήσει σήμερα η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία μετά την πρώτη αυτοψία αρκέστηκε να δηλώσει πως «έχουμε μια περίπτωση εγκληματικής ενέργειας όπου το θύμα φέρει πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, τραχήλου και θώρακος, από πυροβόλο όπλο». Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν άμεσα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Γιάννης Σιάμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο αναπληρωτής και Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου – που έχει αναλάβει και την προανάκριση – Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων Σωτήρης Πιτσινής και οι επιτελείς τους. 

Πατέρας τριών παιδιών


Ο ιερέας άφησε πίσω του τρία παιδιά τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και εξετάζονται από τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση. «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά. 

Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα... έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί  κανείς  δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο από τη ζωή.

Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.
(με πληροφορίες από τα ενημερωτικά portal LamiaReport.gr και LamiaStar.gr)

 

 

21.34: Το πτώμα φέρει πολλαλλές κακώσεις σε θώρακα,κεφαλή και τράχηλο απο πυροβόλο όπλο σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν απο λίγα λεπτά η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Ρίου Αγγελική Τσιόλα που βρέθηκε στο σημείο για την αυτοψία.

19.52: Τρία παιδιά άφησε πίσω του ο 52χρονος ιερέας Αθανάσιος Αυγερόπουλος τα οποία έφτασαν πριν από λίγες ώρες στην Ηλεία και εξετάζονται απο τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση.  «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά. Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα... έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , αναφέρουν οι συγχωριανοί του ιερέα που δολοφονήθηκε από αγνώστους σήμερα το πρωί. Στην Πυρά Ηρακλέους, ένα πανέμορφο χωριό της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης κανείς  δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον  τρόπο, αναφέρει το LamiaReport.gr.

16.01: Από το χωριό Φλόκα κατάγεται η σύζυγός του ιερέα ενώ ο ίδιος καταγόταν και λειτουργούσε στην περιοχή της Φωκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εξακριβωθεί αν το κίνητρο ήταν η ληστεία ή συνέβη κάτι άλλο.

Όλες οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του ιερέα και της συζύγου επανεξετάζονται από τις Αρχές αυτή την ώρα και τίποτα δεν φαίνεται δεδομένο. Ο ιερέας από τη Φωκίδα, ήταν 52 ετών και η σύζυγός του συνομήλικη σύμφωνα με πληροφορίες.

13.33 Ο ιερέας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην περιοχή της Ζαχάρως.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr εκεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τραπέζης και έφυγε στη συνέχεια προς Πύργο. Στο σημείο που δολοφονήθηκε σταμάτησε για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Μόλις αυτή απομακρύνθηκε εμφανίστηκαν δύο άντρες σε μοτοσικλέτα, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρω τον ιερέα και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα τους.

13.12 Μέχρι στιγμής κανείς δεν αναγνωρίζει τον άτυχο Ιερέα ενώ οι υποψίες είναι ότι δεν είναι από την Ηλεία καθώς οι πινακίδες του Fiat Pundo που κατείχε προέρχονται από την Λαμία.

Στο αμάξι επέβαινε και η σύζυγος του ιερέα η οποία μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο της Κρέστενας.

12.57 Άγρια δολοφονία ιερέα στην διασταύρωση της Κρέστενας πρίν απο λίγη ώρα.

Ο ιερέας σταμάτησε για λίγα λεπτά με το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ στην διασταύρωση της Κρέστενας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις