Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Πάτρας: "Καλύτερα που απουσίαζε η κυβέρνηση"

Δήμαρχος Πάτρας: "Καλύτερα που απου...

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της Ελλάδας έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος , μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της παρέλασης. Συγκεκριμένα ο κκ Χρυσόστομος εκτίμησε ότι η χώρα μας θα βρει τον δρόμο της.

«Η μέρα είναι μεγάλη και λαμπρά και κάναμε το χρέος μας παρά τις όποιες δυσκολίες. Με αισιόδοξη καρδιά στέλνω αισιόδοξο μήνυμα στους Έλληνες. Πιστεύω ότι μέσα από όποια δυσκολία και ταλαιπωρία, η Ελλάδα θα βρει ξανά το δρόμο της» , ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε γενικά απόυσα την κυβέρνηση και είπε ότι είναι καλύτερα που δεν εκπροσωπήθηκε στην Πάτρα.

«Θεωρώ ότι καλύτερα που δεν είναι σήμερα εδώ η κυβέρνηση γιατί γενικά είναι απούσα. Να συνεχιστεί ο θεσμός των παρελάσεων ενώπιον της κοινωνίας και όχι μιας κυβέρνησης που δεν υπάρχει. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η σημερινή ημέρα μας θυμίζει την εξέγερση των Ελλήνων, των λίγων και αδυνάτων ενάντια στους πολλούς και την πραγματοποίηση της νίκης που στηρίχθηκε στην πίστη και στην κοινή προσπάθεια. Με την πίστη και την κοινή προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε τα ακατόρθωτα δυνατά, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε έναν ιδιόμορφο πόλεμο, έναν αφανή και ύπουλο πόλεμο. Έναν πόλεμο ιδεών και αξιών, στον οποίο χρειάζεται όλοι να είμαστε ενωμένοι για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Γ. Δημαράς.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος παρακολούθησε την παρέλαση από το πεζοδρόμιο κι όχι από την εξέδρα των επισήμων και εξήγησε το λόγο. «Εμείς σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είμαστε εδώ, αλλά οι εκλεγμένοι πρέπει να βρίσκονται στην εξέδρα μόνο όταν απέναντί τους είναι ο λαός». Όσον αφορά στο μήνυμα της ημέρας, ανέφερε «η 25η Μαρτίου είναι ιστορική μέρα και πρέπει να συναισθανόμαστε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην τιμή όλων αυτών που έκαναν το ελληνικό κράτος ελεύθερο, δυνατό και έδωσαν στον πολίτη το δικαίωμα της δημοκρατίας, να εκφράζεται ελεύθερος. Αυτή τη μέρα θα πρέπει όλοι να την τιμούμε, η αγωγή που δίνουμε στα παιδιά μας να είναι συγκεκριμένη και να είμαστε μέσα στα όρια που επιτάσσει αυτή η μέρα».

Έχουμε 363 ημέρες το χρόνο να εκφράσουμε τις διαμαρτυρίες μας με τον τρόπο που επιλέγουμε, χωρίς αυτός να εμπεριέχει βία. Η ΠΔΕ. Έχει την ευθύνη τέλεσης χωρίς να παρεμβαίνει στα αστυνομικά μέτρα. Οι εντολές που δόθηκαν ήταν συγκεκριμένες σε όλη την Ελλάδα και μιλούσαν για την τέλεση των παρελάσεων χωρίς προβλήματα. Εμείς σαν ΠΔΕ είμαστε εδώ, αλλά ο εκλεγμένος είναι και πρέπει να είναι στην εξέδρα όταν είναι απέναντί του ο λαός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις