Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Aπόλυτη δικαίωση του ΛΑ.Ο.Σ. για το χαράτσι

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:  Aπόλυτη δικαίωση ...

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντίκειται σαφώς στην Κοινοτική νομοθεσία, τονίζει ο βουλευτής

«Απόλυτη είναι η επιβεβαίωση των επιχειρημάτων του ΛΑΟΣ ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι, όπως προκύπτει από την γραπτή τοποθέτηση του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ κ. Οettinger στους 6 προσφεύγοντες βουλευτές του ΛΑΟΣ (κ. κ. Χρυσανθακόπουλο, Αϊβαλιώτη, Πολατίδη, Κολοκοτρώνη, Μαρκάκη, και Αποστολάτο) οι οποίοι απευθύνθηκαν πριν 6 μήνες (και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 2011) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου γι΄ αυτό το θέμα». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας του ΛΑΟΣ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.

Η Προσφυγή των στελεχών του ΛΑΟΣ είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμη κ. ΜΑΖΖΟΝΙ,

Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την επιβολή ενός πρόσθετου τέλους σε όλα τα ακίνητα (διαμερίσματα, κατοικίες κλπ) που υπάρχουν στην Ελλάδα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη και φτάνει μέχρι τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ παράλληλα είναι και εντελώς άδικη αφού τα ακίνητα έχουν ήδη πολλαπλώς επιβαρυνθεί κατά την οικοδόμηση ή την απόκτησή τους με φόρους, συμβολαιογραφικά έξοδα, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη, επιβάρυνση για έκδοση αδείας και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντίκειται σαφώς στην Κοινοτική νομοθεσία, αφού είναι καταφανώς άδικη, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και συνθήκες ασφυξίας στην Ελληνική οικονομία».

Όπως σχολιάζεται στην ανακοίνωση του κ. Χρυσανθακόπουλου:

«Η γραπτή απάντηση του αρμόδιου Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Oettinger αναφέρει σαφώς ότι δεν πρέπει να υπάρχει συσχέτιση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την επιβολή τέλους στα ακίνητα, και δικαιολογεί την θέση του επικαλούμενος σχετική Κοινοτική Οδηγία, κάτι που σημαίνει ότι το μέτρο αυτό αποφασίστηκε «στο πόδι» από την απελθούσα μονοκομματική κυβέρνηση Παπανδρέου και τώρα έρχεται ο «λογαριασμός» για τις Ελληνικές αρχές...»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις