Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Στις 10 Μαρτίου ξεκινά από την Π.Ε.Σ. η διαδικασία της καταγραφής των μεταβολών

Αιγιάλεια: Στις 10 Μαρτίου ξεκινά από τη...

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση όλων των αγροτεμαχίων

«Από τις 10 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για να κάνουμε την καταγραφή των μεταβολών σχετικά με την Ενιαία Ενίσχυση, απλώς προστίθενται γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανάφερε στο www.aigialeianews.gr, o  πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση, αυτό για τις 10 Μαρτίου είναι για τις μεταβολές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρχονται από τις 10 Μαρτίου έως το τέλος Μαρτίου.

Πιστεύω μετά το Πάσχα να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης, δεν ξέρω ποια ημερομηνία, ανάλογα πότε θα μας δώσει το «πράσινο» φως το Υπουργείο. Εκείνο που ξέρουμε σίγουρα είναι η καταληκτική ημερομηνία, που κάθε χρόνο, είναι στις 15 Μαΐου».

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση όλων των αγροτεμαχίων, που θα αρχειοθετούνται μετά από αναζήτηση στο Google Μαρ, αλλά και όλων των στοιχείων του παραγωγού, ο οποίος θα πρέπει να υποβάλλει κάποια συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως Ε9 όπου έχει δηλωθεί το αγροτεμάχιο, βιβλιάριο ΟΓΑ, ΑΜΚΑ, κ.α.

«Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει ψηφιοποίηση όλων των αγροτεμαχίων και είναι πολύ χρονοβόρα, θα χρειαστούμε πάρα πολύ χρόνο. Αυτά είναι όμως που πρέπει να γίνουν και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε. Θα πρέπει ένα-ένα τεμάχιο να αναγνωρίζεται στο Google, να καταγράφετε, να μετρείται και να καταχωρείται πλέον στον παραγωγό, εφόσον είναι δηλωμένο στο Ε9. Αν είναι σε ενοικιαστήρια, πάλι πρέπει να υπάρχουνε συμβόλαια. Η όλη διαδικασία είναι καλή όσον αφορά το ξεκαθάρισμα των αγροτεμαχίων, αλλά είναι και πολύπλοκη και χρονοβόρα», επισήμανε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες

Από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη υπογράφτηκε ένα καινούριο πρόγραμμα που διεκδικούσε η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, τριετούς διάρκειας, που προβλέπει την ενημέρωση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, προϋπολογισμού 3.820.440 ευρώ. Η Π.Ε.Σ. είναι η μοναδική Ένωση που πήρε τέτοιου είδους πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει μετά τον Μάιο και προβλέπει προώθηση της σταφίδας και άλλων δικών μας προϊόντων σε καινούριες χώρες, όπως Ρωσία, Αμερική, Καναδάς και Ουκρανία.

Πρωτοπόρος στην προσαρμογή του νέου νόμου

Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα, με θέμα την εφαρμογή του νέου αγροτικού Νόμου 4015, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή από Ενώσεις, προέδρους, διευθυντές και μέλη των συμβουλίων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος και μέλη του Δ.Σ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών χαρακτηρίστηκε ως πρωτοπόρος στην αναβάθμιση του συνεταιριστικού κινήματος και στην προσαρμογή του νέου νόμου, με το Υπουργείο μάλιστα μα την φέρνει σαν παράδειγμα και πολλές Ενώσεις να επικοινωνούν για να ενημερωθούν σχετικά.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του ισολογισμού και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις