Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εορτασμός Eθνικής Aντίστασης στην Πάτρα

Εορτασμός Eθνικής Aντίστασης στην Πάτρα

Την Κυριακή 27η Νοέμβρη η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου

Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 στάθηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του σύγχρονου Ελληνισμού, ήταν προέκταση και ολοκλήρωση του έπους των Αλβανικών βουνών, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.

Ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1941-1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τον αγώνα και τη συνολική στάση ζωής τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και ανήκει σ' ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής και ευγνωμοσύνης στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αυτού αγώνα, καθιερώθηκε με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/82 η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου σαν ημέρα Πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα με τον ενωτικό της χαρακτήρα, ιστορική διδαχή μεγάλης σημασίας για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια την Κυριακή 27η Νοέμβρη 2011 το δε πρόγραμμα εορτασμού της Πάτρας, περιλαμβάνει:

Ώρα 10.30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών.

Μετάβαση των Αρχών σε πομπή στο Μνημείο της Ελευθερίας Πλατεία Εθν. Αντίστασης πρώην (Πλατεία Όλγας).

Επιμνημόσυνη δέηση και

Κατάθεση στεφάνων από τους: Γεν. Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος – Ιονίου, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Στρατιωτικές Αρχές, Δήμαρχο Πατρέων, Πολιτικά Κόμματα, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικές Νεολαίες καθώς και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Σιγή ενός λεπτού.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture