Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα πάει μετά την Επίδαυρο και Ηρώδειο με τις "Τρωάδες"

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα πάει μετά την Επίδαυ...

Η πολυαναμενόμενη παράσταση του Θ. Αμπαζή θα παιχθεί στο Ηρώδειο στις 30 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι μόνο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αλλά και στο Ηρώδειο (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως) θα παιχθεί η καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή.

Όπως ανακοινώθηκε η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα του Ηρωδείου τον μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Στην Πάτρα η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Κάστρο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου. Θα δοθούν εδώ συνολικά 9 παραστάσεις που θα συνδυαστούν και με σεμινάρια αρχαίου δράματος τα πρωινά και άλλες δράσεις.

Στην Επίδαυρο οι «Τρωάδες» θα παιχθούν στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στις 23 και 24 Αυγούστου στις 21.00, στο τέλος δηλαδή των φετινών Επιδαυρίων.

Για τις παραστάσεις της Πάτρας ήδη έχουν ετοιμαστεί πακέτα οικονομικών εισιτηρίων της τάξης μόλις των 6 ευρώ το κάθε εισιτήριο που απευθύνονται σε φορείς, συλλόγους κ.α. Το κανονικό εισιτήριο θα κοστίζει στην Πάτρα 12 και 10 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι τους κεντρικούς ρόλους θα υποδυθούν, η Άννα Κοκκίνου την Εκάβη, η Κατερίνα Διδασκάλου την Ελένη και η Κόρα Καρβούνη την Θεά Αθηνά. Ακόμα η Δανάη Σαριδάκη θα παίξει την Ανδρομάχη, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης («Παράδεισος» του Π. Φαφούτη) θα ενσαρκώσει τον Μενέλαο, βασιλιά της Σπάρτης και ο Αποστόλης Πελεκάνος του «Πλούτου» του Τσέζαρις Γκραουζίνις, τον Ταλθύβιο.

Επίσης στις «Τρωάδες» παίζει και η Τζωρτζίνα Δαλιάνη υποδυόμενη το ρόλο της Κασσάνδρας. Τη φωνή του Ποσειδώνα δανείζει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ενώ συμμετέχει και 7μελής χορός γυναικών καθώς και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης».

Η μετάφραση είναι της Έλσας Ανδριανού, η σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, τα σκηνικά – κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η επιμέλεια κίνησης της Ζωής Χατζηαντωνίου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την Επίδαυρο θα αρχίσει στις 2 Αυγούστου 2013.

* Στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο θα παιχθούν και οι «Βάκχες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του θεού Διόνυσου (στις 19/9) ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 θα δώσει συναυλία ο Γιώργος Λαιμός, μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας, εφοπλιστής και ο ίδιος, με μεγάλη αγάπη όμως στη μουσική εξ’ ου και η συναυλία του στο Ηρώδειο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture