Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έως τις 9 Ιουνίου στο Μπάντμιντον στην Αθήνα η παράσταση "Ποιος τη ζωή μου"- Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα παιχθεί και στην Πάτρα το καλοκαίρι

Έως τις 9 Ιουνίου στο Μπάντμιντον στην Α...

Η παράσταση του Θέμη Μουμουλίδη για τον Μίκη Θεοδωράκη ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα

Η αξιόλογη μουσικοθεατρική παράσταση «Ποιος τη ζωή μου», για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, έχει εξελιχθεί σε μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός καθώς υπολογίζεται ότι έχει κόψει ως τώρα σχεδόν 50.000 εισιτήρια. Η εντυπωσιακή παραγωγή ολοκληρώνει τον κύκλο της στη σκηνή του Badminton στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο στην ανακοίνωση των έως τώρα σταθμών της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, δεν είδαμε να συμπεριλαμβάνεται και η Πάτρα, μία πόλη όπου είχε ζήσει σε νεαρή ηλικία ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η παράσταση, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Θέμη Μουμουλίδη, τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ταξιδεύει τον θεατή στην ιστορική διαδρομή από το 1922 μέχρι και σήμερα, μέσα από τη ζωή, τα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη.

Διασχίζουμε λοιπόν γεγονότα σταθμούς όπως η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία και η μεταπολίτευση.

Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες της συνάντησης του Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού: Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής. Για την παράσταση συνεργάστηκε κι αγκάλιασε με την αγάπη και την καθοδήγησή του, κάθε στάδιο προετοιμασίας της παράστασης.

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Σενάριο, σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού. Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννηας Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζέκη, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ίρις Μάρα, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Πανγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσα Σαραντοπούλου. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου.

Η παράσταση θα παιχθεί έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου στην Αθήνα. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο τις 20:45 και Κυριακή στις 20:00.

Θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή). Τιμές εισιτηρίων: 10, 18, 24, 30, 38 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση: viva.gr, 13855, abcd.gr, 210 8840600 και στα καταστήματα Public και Forthnet.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture