Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο σχεδιασμός του Απόλλωνα για τη νέα χρονιά

Ο σχεδιασμός του Απόλλωνα για τη νέα χρονιά

Aνακοίνωσε στόχους, Βετούλα και πολλά άλλα

Καινοτομίες για την καλύτερη εσωτερική οργάνωση του Απόλλωνα Πάτρας και την λειτουργία του σε σύγχρονα εταιρικά πρότυπα ανακοίνωσε η διοίκηση σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου των αθλητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου. Η διοίκηση ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Βετούλα.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ανδρέας Μολφέτας αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση (2008) να υποβιβαστεί η ομάδα στη Β’ εθνική, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης, στην απόφαση για την ίδρυση ΚΑΕ Λαϊκής Βάσης (Μάιος 2012) και τη συγκινητική ανταπόκριση των φιλάθλων κατά τη συγκέντρωση του Μετοχικού Κεφαλαίου (περίπου 900 μέτοχοι με τον Ερασιτέχνη στο 52%), την αύξηση των εσόδων της ΚΑΕ από εισιτήρια, διαφημίσεις και χορηγίες, τις νέες δραστηριότητες των Ακαδημιών κ.ά.

Ο Α. Μολφέτας αναφέρθηκε ακόμα στις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες και τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που οργάνωσε ο σύλλογος, αλλά και σε συνεργασίες που θα γίνουν στο μέλλον. Αξιοσημείωτη είναι η έναρξη συνεργασίας του Απόλλωνα με το Πανεπιστήμιο Πατρών σε θέματα ιατρικά, εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού και οργάνωσης της ΚΑΕ και του Συλλόγου κ.ά.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο πρόεδρος της ΚΑΕ σημείωσε ότι την χρονιά που πέρασε συγκροτήθηκε μια αξιόμαχη ομάδα μπάσκετ, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της Εταιρείας, με βασικό «κορμό» προπονητές και παίκτες της περιοχής μας και του Απόλλωνα.

Οι στόχοι που θέτει η διοίκηση για τη νέα χρονιά είναι να καθιερωθεί ο Απόλλων Πάτρας στην Α1 κατηγορία με μια ανταγωνιστική ομάδα που θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους, και να διατηρηθεί το αθλητικό κλίμα που επικράτησε σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα, ώστε να έλθουν ακόμα περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως γνωστοποίησε ο Α. Μολφέτας 300 κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας ανανέωσαν τις θέσεις τους και για τη νέα σεζόν. Τα διαρκείας κοστίζουν 100 ευρώ, 150, 200 και 500 ευρώ και όσοι τα προμηθευτούν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν 10% έκπτωση.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άγγελος Κάνιστρας αναφέρθηκε σε ενέργειες που σχεδιάζει η διοίκηση προκειμένου να προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ομάδα και την εταιρία. «Ασχοληθήκαμε το τελευταίο διάστημα με την επικαιροποίηση του οργανογράμματος με κύριο χαρακτηριστικό την συμμετοχή  όλων των μελών του ΔΣ στην προσπάθεια αυτή με ανάθεση αρμοδιοτήτων, έτσι ώστε να δούμε ενέργειες και δράσεις ρεαλιστικές προς όφελος του Συλλόγου» τόνισε ο Α. Κάνιστρας και συμπλήρωσε: «Ξεπερνάμε τα πλαίσια της λειτουργίας μια αθλητικής εταιρείας και μπαίνουμε στα μονοπάτια μιας μεγάλης ανώνυμης εταιρείας».

Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός της διάθεσης των εισιτηρίων, η ανάπτυξη στον τομέα του αθλητικού μάρκετινγκ, και η δημιουργία του Ύμνου του Απόλλωνα και Μασκότ.

Το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος επικοινωνίας Φίλιππας Καμίσης δήλωσε: «Έχοντας γνώση για την διάθεση των εισιτηρίων θα πω ότι απόδειξη της μεγάλης δυναμικής που αναπτύσσει ο Απόλλων είναι το ενδιαφέρον φιλάθλων για τα παιχνίδια μας από όλη την Δυτική Ελλάδα, την Πρέβεζα, την Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία». Με τη σειρά του ευχαρίστησε δημόσια το φίλαθλο κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες της ομάδας και ιδιαίτερα αυτούς που ήλθαν από περιοχές εκτός του νομού Αχαΐας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ και γενικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ Βασίλης Λιανός αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις, αλλά και στην παράδοση του Απόλλωνα Πάτρας στο Ελληνικό μπάσκετ: «Έκλεισε ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων με πολύ καλή δουλειά, τύχη και λάθη ιδιαίτερα τα δύο χρόνια. Όμως ανοίγει ένας νέος. Το δύσκολο και ευχάριστο είναι ότι είμαστε ερασιτέχνες. Πρέπει να τελειώνουμε με τις θριαμβολογίες και να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Απόλλων είναι μεγάλη υπόθεση για το Ελληνικό μπάσκετ. Στα 50 χρόνια της Α Εθνικής έχει 28 συμμετοχές και βρίσκεται στην 8η θέση. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, να στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά και τους άξιους ανθρώπους που έχει σχέση με τον Απόλλωνα. Για αυτό και συνεχίζει μαζί με τον Νίκο Βετούλα και όλο το τιμ».

 

 

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Βετούλας, χαρακτήρισε πετυχημένη την περσινή χρονιά και εκτίμησε ότι πρέπει να μπει τέλος στις θριαμβαλογίες. «Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον» με τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα «βγάζει» υγεία και θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους. Μάλιστα, ο Ν. Βετούλας ανέφερε ότι προτιμά να προσφέρει θέαμα η ομάδα και να τερματίσει στην ίδια θέση που κατέλαβε στο φετινό πρωτάθλημα, παρά να σκαρφαλώσει μια θέση παραπάνω αλλά να μην φεύγουν ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι από το γήπεδο. Ο προπονητής της ομάδας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει το 80% των Ελλήνων που διαθέτει το ρόστερ, ανάλογα με τις επιλογές των ξένων παικτών και τον οικονομικό παράγοντα. Έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την παραμονή του Κίτον Γκραντ και την διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας με το Βλάντο Πέτροβιτς, ενώ αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με δύο Αμερικάνους παίκτες.

Ο Κώστας Ρακιντζής, βοηθός του Ν. Βετούλα, τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου η ομάδα μας σε  κάθε παιχνίδι να δίνει 100% και ο κόσμος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να φεύγει περήφανος από το γήπεδο».

Στην ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες την τελευταία 4ετία αναφέρθηκε ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, και έδωσε στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: «Φέτος ήρθαν 577 παιδιά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια με τους προπονητές σε κάθε τμήμα της Ακαδημίας αλλά το σημαντικό είναι η υποστήριξη από την διοίκηση, τον Ερασιτέχνη, τους ανθρώπους των τμημάτων -όπως είναι οι έφοροι- και σε κάθε άλλο πόστο. Δόθηκε μεγαλύτερη ένταση στο δίκτυο με τις ομάδες που υπάρχει συνεργασία, όπως με την Αχαγιά ‘82 στο γυναικείο μπάσκετ, την Ακράτα ενώ στα σκαριά είναι ακόμα 2-3 σύλλογοι της περιφέρειας που επίκειται συνεργασία...».

Ο Γ. Φραγκοπαναγιώτης μίλησε για την θεσμοθέτηση του τουρνουά Χριστουγέννων με την συμμετοχή δυο Αθηναϊκών ομάδων και από τη Ναύπακτο, σεμιναρίου προπονητικής για μικρές ηλικίες και τη συνέχιση των Pre Game (παιχνίδια μικρών ηλικιών πριν από τους επίσημους αγώνες της ανδρικής ομάδας) με Ακαδημίες μπάσκετ από όλη την Πελοπόννησο. «Φέτος για πρώτη χρονιά, το διάστημα 18-23 Ιουνίου, θα διοργανώσουμε Training camp, με ομάδα από την Σουηδία, που κατετάγη 6η στο πρωτάθλημα Α1 της Σουηδίας (σ.σ. οι προπονητές είναι Έλληνες).

Στο προπονητικό καμπ θα συμμετάσχουν 32 άτομα της Σουηδικής ομάδας.  Από τις υπόλοιπες 32 συμμετοχές, οι 18 είναι παιδιά του Απόλλωνα και 14 παιδιά από τα συνεργαζόμενα σωματεία είτε από άλλους συλλόγους που έχουν προσκληθεί. Θα συμμετάσχουν οι Κώστας Πετρόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος, οι προπονητές της αντρικής ομάδας Βετούλας- Ρακιτζής και των Ακαδημιών. Ακόμα, πέντε παιδιά θα πάνε σε κάμπ στο εξωτερικό για να βελτιώσουν την  μπασκετική παιδεία τους, το επίπεδο προπονήσεων και γνώσεών τους». Η λογική στην Ακαδημία μπάσκετ είναι να προετοιμάζονται αθλητές για να ενταχθούν στην ανδρική ομάδα.

Οι Ακαδημίες Μπάσκετ και βόλεϊ θα συμμετέχουν και σε καμπ το καλοκαίρι, όπως είπε ο Γ. Φραγκοπαναγιώτης.

Το μέλος της διοίκησης Άρης Μαμασιούλας μίλησε για την κατάθεση φακέλου στο ΕΣΠΑ, ο οποίος συντάχτηκε σε συνεργασία με τον σύμβουλο του Απόλλωνα Πάτρας, Γιώργο Καββαδία, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου, να γίνουν φιλικότερες στο περιβάλλον και να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στους θεατές.

Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τα εισιτήρια διαρκείας από τα οποία προκύπτει εντυπωσιακή αύξηση στην διάθεσή τους. Συγκεκριμένα: Από τα 530 εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν την περίοδο 2011-2012, ανέβηκε στα 801 την περίοδο 2012-2013.

Με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν 12 επιπλέον καθίσματα VIP (δερμάτινες πολυθρόνες) και επιπλέον πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες Β και Δ, ενώ θα ισχύσουν πολλές καινοτομίες στην διάθεση των εισιτηρίων: Δυνατότητα αγοράς και εκτύπωσης εισιτηρίου από το σπίτι (print@home), δυνατότητα αγοράς πακέτου αγώνων του Απόλλωνα Πάτρας, ειδικές προωθητικές ενέργειες κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports